Política

guerra a europa

Rússia manté la pressió amb 125 míssils llançats aquest any contra Ucraïna

Les gèlides temperatures posen a prova les infraestructures ucraïneses danyades

La UE adverteix Corea del Nord que s’abstingui de proporcionar munició a Rússia

Rússia no afluixa. Les forces russes van llançar ahir una nova onada d’atacs a gran escala amb míssils hipersònics i de creuer contra diverses localitats de l’est, el centre i l’oest d’Ucraïna. Almenys quatre civils van morir en els bombardejos i una quarantena de persones més van resultar ferides, va informar l’agència Efe citant fonts de la Presidència d’Ucraïna. Dels 51 míssils i vuit drons de fabricació iraniana llançats per les forces russes en aquesta nova tanca d’atacs, les defenses antiaèries ucraïneses només van poder abatre els vuit aparells voladors no tripulats i divuit míssils, un percentatge d’intercepcions molt més baix que l’habitual.

Rússia va utilitzar, entre altres tipus d’armament, segons va explicar l’agència Efe, míssils supersònics Kinzhal, els més difícils d’interceptat de tots els que té en ell seu arsenal.

Sense danys a la xarxa elèctrica

El nou bombardeig no va causar danys al sistema energètic, segons va informar l’operador de la xarxa de subministrament d’electricitat Ukrenergo. L’arribada de tempestes de neu i temperatures de disset sota zero suposen una dura prova per les infraestructures energètiques del país, molt afectades pels atacs deliberats russos i parcialment sota ocupació, alhora que aguditzen les dificultats a les quals s’enfronten els soldats en el front.

“Els massius atacs amb míssils d’aquest matí no han tingut un efecte crític per al sistema energètic”, segons ha informat l’operador de la xarxa elèctrica, Ukrenergo, després que 51 míssils i vuit drons russos ataquessin infraestructures essencials aquest matí.

Després de l’atac, que s’ha produït fins ara la matinada més freda de l’hivern, les necessitats dels consumidors es continuaven cobrint a partir de la producció nacional i a la importació d’electricitat de Romania i Eslovàquia, ha comunicat l’operador.

Fins ara, Ucraïna ha evitat els massius talls de subministrament patits l’hivern passat després que Rússia prengués com a blanc deliberat les centrals energètiques i les xarxes de distribució per tot el país.

Tot i això, els atacs continuats amb drons i amb míssils, així com les temperatures gèlides sota zero que duraran segons es pronostica tota la setmana impliquen que el perill encara no hagi passat.

D’altra banda, un tram de la línia ferroviària prop de la ciutat de Nizhny Tagil, a la regió russa dels Urals, va registrar ahir un “espetec”, segons van informar les agències TASS i RBC. Els principals mitjans de comunicació russos utilitzen sovint el terme “espetec” com eufemisme per fer referència a una explosió.

Rússia va afirmar que els llançaments de míssils i drons tenien com a objectiu fàbriques i centres de reparació d’armament i altres instal·lacions militars ucraïneses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

RIPOLL

Eloi Badia: “L’extrema dreta no té cabuda a Catalunya, ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona
estat espanyol

Sánchez es torna a investir

Madrid
TEMA DE CAMPANYA

Fer rajar aigua quan no n’hi ha

Girona
Brasil

Bolsonaro s’enreda en la justícia

Buenos Aires

Armènia i l’imperatiu de la memòria

Barcelona