Política

Guerra a Gaza

Netanyahu rebutja del tot les condicions de Hamàs per alliberar els ostatges

El primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, s’ha mostrat aquest diumenge immune a la pressió internacional per acabar amb la guerra a la Franja de Gaza i ha reiterat que no acceptarà mai un Estat palestí.

En un comunicat difós per la seva oficina, el polític israelià ha assegurat que un dels objectius de la guerra és precisament alliberar els ostatges i ha insistit que no cedirà per aconseguir-ho. “Rebutjo totalment els termes de capitulació dels monstres de Hamàs”, ha afirmat.

Les seves declaracions es produeixen després que el diari nord-americà The Wall Street Journal hagi informat avui que Qatar i Egipte han presentat a Israel i Hamàs una proposta per a un alto el foc definitiu. El pla planteja un procés de noranta dies per intercanviar tots els ostatges civils en mans del grup islamista per centenars de presoners palestins. La proposta també preveu que Israel es retiri de les ciutats de Gaza, permeti la llibertat de moviment a l’enclavament, deixi d’utilitzar drons al seu espai aeri i dupliqui la quantitat d’ajuda que deixa entrar.

Netanyahu ha considerat que les condicions que proposa Hamàs posen de manifest que “no hi ha cap substitut per a la victòria” i que només aquesta “garantirà l’eliminació de Hamàs i el retorn de tots els nostres ostatges”. Ha advertit que, si accepten aquests termes, els soldats israelians “haurien caigut en va” i “no podríem garantir la seguretat dels nostres ciutadans”. “No estic disposat a acceptar un cop tan mortal a la seguretat d’Israel”, ha reblat.

El cap de govern israelià també ha refusat aquest cap de setmana la petició del president dels Estats Units, Joe Biden, perquè consideri la solució dels dos Estats per resoldre el conflicte araboisraelià. El primer ministre ja va revelar ahir que havia manifestat en una conversa amb Biden el seu rebuig a la “sobirania palestina” en un escenari de postguerra. Netanyahu va defensar que Israel ha de “mantenir el control de la seguretat sobretot Gaza” perquè no suposi una amenaça per a israel.

Avui ha reiterat que un cop aconsegueixin la “victòria total” i l’eliminació de Hamàs, “Gaza s’ha de desmilitaritzar, sota el control total de seguretat d’Israel”. “No comprometré el control total de la seguretat israelià de tot el territori a l’oest del riu Jordà”, ha assenyalat.

El líder del Líkud ha reivindicat que com a primer ministre d’Israel sempre ha “mantingut fermament aquesta posició davant la gran pressió internacional i interna”. “La meva insistència és el que ha impedit, al llarg dels anys, l’establiment d’un Estat palestí que hauria constituït un perill existencial per a Israel”, ha subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ARBÚCIES

La CUP proposa la gestió pública de les plantes embotelladores d’aigua

ARBÚCIES

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañon
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

política

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona