Política

guerra a europa

El primer ministre polonès Tusk arriba a Kíiv per a reunir-se amb Zelenski

La visita ha de servir per millorar les relacions entre tots dos països que s’havien refredat amb l’anterior primer ministre, Mateusz Morawiecki

El primer ministre polonès, Donald Tusk, ha arribat aquest dilluns a Kíiv per a reunir-se amb el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, segons ha anunciat l’oficina del cap de govern de Polònia en les seves xarxes socials.

“El primer ministre Donald Tusk comença la seva visita a Kíiv, on es reunirà amb el president Volodímir Zelenski i amb el primer ministre (d’Ucraïna) Denís Shmigal”, es llegeix en el compte de l’oficina del primer ministre polonès en la xarxa social X.

La primera visita de Tusk a Ucraïna des que fos investit al desembre com a primer ministre per una coalició europeista ha de servir per a acabar d’enterrar les tensions entre Kíiv i l’anterior Executiu de dretes polonès del partit Llei i Justícia (PiS).

El govern del PiS va ser al principi de la invasió russa un dels majors suports d’Ucraïna, però les relacions entre totes dues parts es van torçar al setembre de l’any passat quan Varsòvia va decidir estendre, sense acord de la Unió Europea (UE), la prohibició a l’entrada de diversos productes agrícoles ucraïnesos al seu mercat.

L’arribada del nou govern liderat per Tusk ha restablert els llaços entre totes dues capitals i ha posat fi aquest mes de gener al bloqueig als camioners ucraïnesos en diversos punts fronterers entre tots dos països que han dut a terme durant setmanes transportistes polonesos que es queixen de la suposada competència deslleial dels ucraïnesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona