Política

Rússia

La justícia russa condemna a 27 anys de presó l’acusada de la mort d’un bloguer

La jove va entregar a Tatarsky una estatueta que amagava un explosiu en cafè de Sant Petersburg l’abril passat

Un tribunal rus ha condemnat aquest dijous a 27 anys de presó la jove Daria Trepova, acusada de la mort del bloguer militar rus Maxim Fomin, conegut com a Vladlen Tatarski, en un atemptat amb bomba l’abril del 2023 en una cafeteria de Sant Petersburg, succés en el qual també van resultar ferides una trentena de persones més. Trepova, de 26 anys i que també ha estat condemnada al pagament d’una multa, va ser declarada culpable de càrrecs que inclouen terrorisme, tràfic il·legal de dispositius explosius i falsificació documental. Tatarsky va ser assassinat per l’explosió d’una bomba amagada a l’interior d’una estatueta que Trepova li havia entregat durant una xerrada que el bloguer oferir en un cafè de Sant Petersburg.

La jove ha negat sempre els càrrecs. Defensa que va ser víctima d’una trampa i assegura que pensava que a l’interior de l’estatueta hi havia un dispositiu d’escolta i no una bomba. Durant el judici, la defensa de Trepova va mantenir que la jove actuava sota les ordres d’un home a Ucraïna que li havia enviat diners i instruccions durant diversos mesos abans de l’atemptat, segons informa Reuters. La sentència, segons indica l’agència Efe, és una de les més dures imposades a una dona en la història de Rússia.

A més, el tribunal també ha condemnat a un any i nou mesos de presó l’home que va amagar la jove després de l’atemptat fins a la seva detenció per encobriment d’un delicte greu.

Fomin formava part d’un grup de bloguers amb contactes amb les forces russes que defensava la invasió d’Ucraïna. Tatarski es va convertir en la segona personalitat favorable a la guerra assassinada en territori rus després de la mort de l’agost de 2022, en un atemptat amb bomba de Daria Dugina, la filla de l’ideòleg ultra Alexander Duguin, pròxim al Kremlin. Moscou va culpar Ucraïna d’aquesta mort i la del bloguer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona