Política

política

Vox expulsarà al grup parlamentari de les Illes que ha fet fora als líders

Vox expulsarà als cinc diputats del grup parlamentari a les Illes que aquest matí han fet fora als líders balears del partit, la presidenta Patricia de las Heras, i el president de la cambra, Gabriel La Senne. Ho ha anunciat el vicepresident i secretari general de Vox, Ignacio Garriga, que demanarà a la Comissió de Garanties l’expulsió immediata dels cinc diputats. La portaveu del grup parlamentari, Idoia Ribas, i els diputats Sergio Rodríguez, María José Verdú, Agustín Buades i Manuela Cañadas han aprovat aquest matí l’expulsió del grup dels líders de Vox al partit i a la cambra de les illes –tant De las Heras com Le Senne són afins a la direcció estatal de Santiago Abascal. La decisió confirmava la trencadissa a les Illes del partit d’extrema dreta. Una de les signants de la decisió, la portaveu parlamentària de Vox, Idoia Ribas, advertia que “treballarem colze a colze amb el PP, que ens necessita (...) No permetrem que res ni ningú s’interposi en aquest objectiu” en paraules recollides per EFE. La crisi va començar a l’octubre quan va plegar el diputat menorquí Xisco Cardona després de ser destituït com a portaveu adjunt perquè discrepava de la pressió feta per Vox al govern de la popular Marga Prohens per aprovar-li els pressupostos.

La resposta de la direcció estatal de Vox no s’ha fet esperar i anuncia que farà forà als cinc diputats protagonistes de la revolta. A més d’una revolta interna, l’expulsió suposarà una reconfiguració del grup parlamentari de Vox però també dels possibles suports del govern balear del PP tenint en compte que serien 5 els diputats expulsats de Vox que han mostrat el seu suport incondicional al PP i la formació es quedaria amb només els escons de De las Heras i Le Senne i sense la presidència de la cambra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona