Política

política

La Diputació de Tarragona comprarà l’edifici de l’antiga Caixa Tarragona

La presidenta Noemí Llauradó anuncia que suposarà una inversió de 4,5 milions abans del 30 de juny

La Diputació de Tarragona comprarà l’edifici de l’antiga Caixa Tarragona per 4,5 milions abans del 30 de juny. Segons ha explicat la presidenta Noemí Llauradó, l’ens supramunicipal s’ha vist obligat a exercir el dret de tanteig i retracte, reservat des del 2013 quan es va adquirir l’edifici adjacent –anomenat Síntesi–, després que un segon comprador hagi manifestat la seva voluntat d’adquirir-lo. Llauradó ha defensat, segons les agències, que amb aquesta operació s’unificaran les seus corporativa i operativa a la plaça Imperial Tàrraco per tal de “guanyar eficiència i oferir millors serveis, afavorint la transversalitat de les diferents àrees, tal com fixa el Pla de Mandat”. Es preveu que prop de 300 treballadors es traslladin al nou edifici, de 7.782 metres quadrats, abans del 2027, una vegada hagin acabat les obres de reparació que s’enfilarien fins als 5,5 milions. L’actual seu corporativa de la Diputació, al Passeig de Sant Antoni, es destinarà a usos institucionals i de representació, entre d’altres.

 “El dret estava reservat a l’espera d’una oferta ferma per part de tercers”, ha detallat el diputat de Serveis Generals, Eduard Rovira, qui ha defensat que quan la Diputació es mostrava interessada per l’edifici “el preu es disparava” i rondava els 7 milions d'euros. Per aquest motiu, la presidenta Noemí Llauradó ha celebrat la visió que va tenir el govern liderat per Josep Poblet de reservar d’adquisició de l’immoble quan es va comprar l’edifici adjacent, anomenat Síntesi, l’any 2013. Una operació que també contemplava que el termini per oficialitzar-ho fos de tres mesos.

A partir d’aquí, l’ens supramunicipal començarà a treballar en la rehabilitació de l’immoble de 7.782 metres quadrats, amb una primera aproximació pressupostària de 5,5 milions d'euros. La previsió és que les obres estiguin enllestides abans del 2027 i puguin traslladar-s’hi prop de 300 treballadors, dels 365 que actualment estan al Palau de la Diputació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

El TSJC reactiva el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O

barcelona
Pròxim Orient

Eslovènia anuncia que també reconeixerà Palestina aviat

Barcelona
tribunals

Suspenen un altre judici a dos manifestants i a quatre agents per la llei d’amnistia

barcelona
Alemanya

Els ultres d'AfD veten les aparicions en públic del seu líder a les europees

barcelona
política

Els crítics d’ERC impulsaran una candidatura “de renovació”

barcelona
política

Asens descarta ara que els comuns fixin línies vermelles a Illa amb el Hard Rock

barcelona
Política

Suport de l’independentisme a Molina, en llibertat després de declarar per Tsunami

barcelona
guerra a gaza

Israel crida a consultes els ambaixadors a l’Estat espanyol, Noruega i Irlanda

barcelona
Política

Melero assumeix “l’error” per l’arxivament del cas d’Artur Mas sobre el 9-N al TEDH

barcelona