Política

política

PP i Vox maniobren per impedir que es tramiti de nou l’amnistia

El PP i Vox, de bracet, no cessen en el seu intent de torpedinar des de tots els fronts possibles la llei d’amnistia, en aquest cas amb l’argument que el text hauria d’haver decaigut després de ser rebutjada per la majoria del ple del Congrés. Aferrats a aquest clau roent, els populars van registrar ahir un escrit dirigit a la Mesa on denuncien que la presidenta de la cambra, Francina Armengol, va prendre una decisió que consideren “unilateral, arbitrària i contrària a dret” i, en conseqüència, sol·liciten formalment que la proposició de llei decaigui. A aquesta maniobra s’hi ha de sumar un altre escrit elevat avui per Vox on també es reclama la nul·litat de la decisió d’Armengol i que per tant es declari que la proposició va ser rebutjada i “el procediment legislatiu s’ha acabat”.

En els seus escrits, PP i Vox apunten que l’article 131.2 preveu que quan la votació d’una llei orgànica no aconsegueixi majoria absoluta, “el projecte serà retornat a Comissió” , per argumentar que en aquest cas sí que hi va haver una majoria d’aquest tipus però per rebutjar la llei. Al·ludeixen a més a l’article 79.2 de la Constitució, que recull que els acords de les cambres per ser vàlids “hauran de ser aprovats per la majoria dels membres presents, sense perjudici de les majories especials que estableixin la Constitució o les lleis orgàniques”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia