Política

ERC entra al govern en minoria del PSC a Barberà del Vallès

El passat 30 de gener l’assemblea local del PSC de Barberà del Vallès aprovava per unanimitat el pacte perquè ERC s’incorpori al govern amb els socialistes, que seguirà exercint en minoria amb un total de nou regidors del 21 que hi ha al consistori. Aquest dijous faran la presentació en roda de premsa de la incorporació de Pere Pubill i Gemma Vinardell a l’equip de govern que lidera l’alcalde Xavier Garcés.

Amb la remodelació del cartipàs per l’entrada del republicans a l’executiu que es ratificarà en un ple extraordinari aquest dimecres, Pubill passarà a tenir la segona tinença d’alcaldia. Fa tres dies, a Ràdio Barberà, Garcés assegurava que el pacte el permetria “ampliar la força de gestió d’aquest ajuntament” i mantenia la porta oberta a què en breu hi poguessin haver noves incorporacions a l’executiu amb un perfil d’esquerres i progressista i tenint en compte diverses formes de col·laboració per “la millora dels serveis i la qualitat de vida”. El nou executiu es quedarà a dos regidors de tenir la majoria absoluta.

Els republicans ja van donar suport a l’aprovació dels pressupostos municipals, com també van fer els comuns , que tenen dos regidors. En contra, hi van votar la Plataforma Ciutadana per Barberà (3), Tot per Barberà (3), PP (2), EAB-CUP (1) i VOX (1).

Pubill tindrà, entre altres, les atribucions de Secretaria general., serveis jurídics, inventari del patrimoni, responsabilitat patrimonial, protecció de dades, procediments sancionadors, foment de l’activitat econòmica, polítiques d’ocupació, dinamització, promoció i reforç del teixit productiu, cooperació i innovació empresarial, formació ocupacional i gestió i dinamització del centre de negocis Nodus Barberà.

Vinardell, de la seva banda, s’encarregarà dels les qüestions relacionades amb Serveis Socials, Protecció Civil, Gestió i Defensa forestal i Benestar Animal.

Els republicans ja van formar part del govern el 2015 amb Plataforma Ciutadana per Barberà (PCPB) i Junts per Barberà, que van abandonar el 2017 quan no es va deixar espais municipals per poder fer el referènduim de l’1-O. El 2019 els socialistes van obtenir l’alcaldia precisament amb Garcés per primera vegada com a candidat i van repetir els resultat de set regidors en les darreres municipals, mentre que ERC va passar de quatre a dos regidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries