Política

política

Ayuso tanca files amb Feijóo per l’amnistia

Montero qüestiona la “hipocresia” del PP dels darrers mesos

La presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha liderat avui el tancament de files dels dirigents estatals del PP amb Alberto Núñez Feijóo per l’amnistia. “No hi vec cap gir” de Feijóo ha assegurat a Tele 5. Estem “dient exactament el mateix de sempre: no als indults, no a l’amnistia i sí a la defensa del poder judicial i a seguir investigant les possibles connexions de Putin i l’independentisme”. El PSOE i Vox, segons Ayuso, aprofiten la qüestió i “van de bracet” criticant Feijóo per interessos electorals, i atribueix les negociacions del PP amb Junts per l’amnistia a “l’opinió sincronitzada de la Moncloa” per desestabilitzar el PP.

Feijóo va obrir la porta dissabte a la nit a indultar Carles Puigdemont i els exiliats, de la mateixa manera que qüestionava que se’l pugui acusar de terrorisme. Diumenge matisava el canvi de rasant assegurant que només seria possible l’indult en determinades condicions, tot i que no ha pogut aturar les crítiques per les contradiccions i els pals a la roda que ha posat fins ara a l’amnistia, amb manifestacions davant de la seu del PSOE incloses, per exemple..

En tot cas, Ayuso ha advertit avui que ella “no aniria amb Junts ni a la cantonada”. “Amb ells no s’ha d’anar enlloc, perquè no és ni tal sols la CiU d’abans i perquè amb la nova deriva agressiva i extremista mai s’hagués hagut de contemporitzar amb el nacionalisme”.

Per la seva banda, la vicepresidenta primera del govern espanyol i portaveu del PSOE, María Jesús Montero, ha afirmat aquest dilluns que les revelacions de Feijóo sobre els indults posen de manifest la “hipocresia” i les “mentides” del PP, que després de mesos de “setge” i “insults” al PSOE ha demostrat que comparteix les polítiques del PSOE respecte als indults. “Ens dèiem que trencàvem Espanya, i ara hem descobert que Feijóo mentia descaradament a tots els espanyols tota l’estona”. “Feijóo no veu terrorisme en les accions de Puigdemont, però ha recorregut platós de televisió dient el contrari, i la pregunta és perquè han instrumentalitzat una cosa tan dolorosa com el terrorisme per enfangar el terreny de joc si ni ell es creu el que diu”, s’ha queixat Montero.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona