Política

política

L’indult del PP a Puigdemont enterboleix el debat sobre l’amnistia

La proposta que el PP tenia al cap per atorgar un indult “condicionat” a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, i que el lider dels populars Alberto Nuñez Feijóo va verbalitzar de manera més o menys obtusa en una acte de campanya a Galícia, continua generant brogit en un moment o la política catalana reclama justament el contrari, equilibri i una certa circumspecció, per encarar la negociació de la llei d’amnistia. En aquest context, la portaveu d’ERC, Raquel Sans, ha demanat a avui a Junts que aclareixi de que va parlar amb el PP de cara a la investidura de Feijóo, i si això incloïa mesures de gràcia als independentistes represaliats i alhora s’ha preguntat, de manera retòrica, si amb tot plegat es “busquen aliances futures, és una cortina de fum, o es tracta d’una manera més de torpedinar la llei d’amnistia”.

En una línia molt similar el comuns també han demanat transparència” al PP sobre les negociacions mantingudes amb Junts i el PNB, mentre que el PSC, a través de la seva portaveu Èlia Tortolero, ha tret als populars que blasmin de l’amnistia de portes enfora i la negociïn de portes endins; “En política cal ser seriós i molt rigorós, no es poden dir unes coses en privat i d’altres en públic”.

Enmig d’aquest soroll, la consigna avui a Junts ha estat la de no atiar més el foc i tirar pilotes fora. “El que havíem de dir sobre les trobades amb el PP ja ho hem dit. Si hem d’afegir alguna cosa, ja l’afegirem”, ha manifestat el portaveu de la formació, Josep Rius, que si que ha volgut llençar un missatge de pressió al PSOE perquè s’avingui a fer canvis a l’actual redactat de la llei d’amnistia per a poder aprovar-la al Congrés dels Diputats. “Encara hi ha temps per a negociar. Queden dies i dedicarem tots els esforços a fer-ho possible”, ha defensat el portaveu de Junts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES