Política

RÚSSIA

El cercle de Navalni exigeix l’entrega “immediata” del cos a la família

Sospita que les autoritats el retenen per “esborrar-ne traces” i acusa Putin d’haver-ne ordenat l’assassinat

Centenars de protestes a diverses ciutats russes per la mort de l’opositor

El cercle d’Aleksei Navalni, el líder opositor rus mort divendres en un penal a Sibèria, ha acusat directament el president, Vladímir Putin d’haver-ne ordenat l’assassinat i n’ha exigit el retorn “immediat” del cos a la família, mentre centenars de persones eren detingudes arreu de Rússia en les protestes per la desaparició del dissident.

L’equip del traspassat opositor acusa les autoritats russes de retenir expressament el cadàver per poder-ne “esborrar traces”. Segons una portaveu de la família del dissident, la mare de Navalni, a qui les autoritats van informar de la mort del seu fill, va anar al dipòsit de cadàvers on li havien indicat que hi havia el cos, a la localitat àrtica de Salekhard, però no l’hi va trobar.

Els investigadors locals han informat que encara no han pogut establir la causa de la mort de Navalni i que els resultats d’un segon examen es coneixeran la setmana que ve. L’advocat i mà dreta del desaparegut dissident, Ivan Zhdanov, va revelar que a la mare de Navalni li van dir en un primer moment que el seu fill havia sucumbit a la síndrome de mort sobtada. La premsa oficial, per la seva banda, havia afirmat que Navalni va morir a conseqüència d’una trombosi. Mentrestant, centenars de persones han estat detingudes dissabte a diverses ciutats russes en intentar retre homenatge al desaparegut enemic número u del president rus. A Moscou, la policia ha fet detencions al Mur del Dolor, monument dedicat a les víctimes de les repressions polítiques, on s’havien aplegat alguns manifestants. Els agents han arrestat els que desplegaven pancartes culpant el Kremlin de la mort del dissident, segons ha informat el portal Sota. Les forces antidisturbis han dispersat també els que miraven de dipositar rams de flors al monument i els han conduït per la força fins a un pas subterrani.

Fins a les 5 de la tarda (hora local a Moscou), l’organització de defensa dels drets dels opositors detinguts OVD-Info informava d’almenys 340 persones detingudes en una trentena de ciutats russes. La majoria de les detencions s’han practicat a Sant Petersburg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries