Política

política

Un hipotètic pacte amb el PSC divideix ERC

Sabrià assegura que “en cap cas està sobre la taula” una entesa amb Illa en la propera legislatura

“El debat no s’ha iniciat. Serà la militància la que decidirà”, rebat Tardà

Les eleccions catalanes no tenen encara ni data ni horitzó, però l’escenari postelectoral i un hipotètic pacte amb el PSC divideix ERC. El viceconseller del govern de la Generalitat, Sergi Sabrià, ha assegurat en una entrevista amb l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que “en cap cas està sobre la taula” pactar con el PSC de Salvador Illa en la propera legislatura després de les eleccions al Parlament que ara per ara estan previstes per al 2025. La contundència de Sabrià aviat ha estat rebatuda per l’exportaveu d’ERC al Congrés Joan Tardà, un dels dirigents de l’ala del partit més procliu a reeditar els tripartits de la dècada del 2000. “En Sergi Sabrià té raó. ERC no preveu governar amb el PSC. D’igual manera, però, no preveu fer-ho amb Junts perquè el debat encara no s’ha iniciat. Serà la militància la que debatrà i decidirà”, ha puntualitzat Tardà al seu company de partit Sabrià.

El també director de l’oficina del president Pere Aragonès i exportaveu al Parlament, que ha guanyat pes polític en les últimes setmanes, aposta manas, apunta que el guió d’ERC és “governar en solitari” com els republicans estan fent durant aquest últim any i mig des que Junts va abandonar la Generalitat per voluntat pròpia de la seva militància l’octubre del 2022. Segons Sabrià, ERC, que actualment té 33 diputats dels 135 escons que conformen el Parlament, es fixa com a objectiu guanyar les eleccions que s’haurien de celebrar d’aquí a un any per poder repetir la fórmula actual de governar en solitari i esquivar qualsevol coalició. “El nostre objectiu és tenir més diputats i governar sols”, rebla Sabrià a l’ACN.

La rotunditat de Sabrià arriba només vint-i-quatre hores després que Tardà, diputat al Congrés del 2004 al 2019, apostés obertament perquè després de les properes eleccions hi hagi un “tripartit d’esquerres” a Catalunya format per ERC, el PSC i els comuns. Tardà ho va defensar en un col·loqui organitzat per Nueva Economía Fórum en el qual el republicà presentava la consellera de Justícia, Gemma Ubasart.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries