Política

política

El PSOE demana una pròrroga per al dictamen de l’amnistia

El grup socialista registra un escrit a la mesa del Congrés per exigir que ampliï el termini que venç dimecres

“L’amnistia no es pot demorar més. Cada dia que passa és un dia més de repressió”, alerta Aragonès

No és habitual adreçar-se a la mesa del Congrés un dissabte –i menys encara coincidint amb un dia de reflexió electoral en una comunitat com Galícia– però la tramitació de la llei d’amnistia està portant els protagonistes al límit. A les 13.05 hores d’ahir, el PSOE va registrar un escrit a la mesa del Congrés amb la petició d’ampliar el termini per a la presentació del dictamen que la comissió de Justícia ha d’emetre sobre la llei d’amnistia. L’escrit, firmat per la portaveu adjunta del grup socialista i diputada del PSC Montse Mínguez, sol·licita una pròrroga al termini inicial de quinze dies que finalitza el proper dimecres 21 de febrer i així poder guanyar temps en ple torcebraç amb Junts, que ja va forçar la derrota del text el 30 de gener al ple del Congrés en considerar que la redacció de l’oblit penal no contemplava tots els supòsits lligats al procés.

La comissió de Justícia s’havia de reunir dimecres per resoldre el dilema de què fer amb el text i amb les esmenes vives i donar llum verd a un dictamen nou que sigui enviat al Congrés, però el PSOE es vol curar en salut i aposta per guanyar ara un temps addicional que afavoreixi l’acostament a tres entre el PSOE, ERC i Junts. “El grup parlamentari socialista sol·licita l’ampliació del termini per a l’emissió del dictamen de la proposició de llei orgànica d’amnistia per a la normalització institucional, política i social de Catalunya”, resa l’escrit socialista registrat ahir tot apel·lant a l’article 91 del reglament

En l’avantsala d’una setmana clau al Congrés, el president Pere Aragonès ha defensat avui que la llei d’amnistia “és sòlida i robusta” tal i com està ara i que, per tant, la seva aprovació “no es pot demorar més en el temps”. “Cada dia que passa sense amnistia és un dia més amb repressió”, sentencia Aragonès. El president, que ha compartit aquestes consideracions en una compareixença amb el ministre-president de Flandes (Bélgica), Jan Jambon, espera que la llei tingui “llum verd” la setmana entrant. “El proper 10 d’abril comença el judici a Jové i Salvador. Si ja haguéssim aprovat la llei d’amnistia, aquest judici no hauria ni començat“, ha recordat Aragonès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries