Política

política

ERC arriba a un pacte de pressupost amb el govern de Collboni

Els Comuns votaran a favor de la tramitació inicial però lliguen l’aprovació a que s’arribi a un pacte de govern abans del ple definitiu

El grup municipal d’ERC aprovarà demà la tramitació inicial dels pressupostos que el govern del PSC porta a Comissió Extraordinària. Segons ha anunciat ahir el portaveu republicà, Jordi Castellana, aquesta decisió es basa en la voluntat “treballar per la qualitat de vida dels barcelonins i posant Barcelona al centre”. Per donar el seu suport, el grup d’ERC ha aconseguit diversos acords amb el PSC en diferents línies d’actuació com ara habitatge, economia, llengua i també dins l’àmbit social. “ Fem un vot a favor en base a un contingut i que és un bon acord per abordar la situació actual a la ciutat”, ha dit Castellana, que no s’ha volgut pronunciar sobre un futur pacte de govern o algun altre tipus d’acord amb el PSC: “Tenim un acord sobre pressupostos i sobre el model de ciutat, com veiem que ha d’evolucionar la ciutat. L’únic acord que hi ha és el dels pressupostos. Hem aconseguit moure el PSC d’unes condicions conservadores amb un govern feble. Amb aprovació inicial de pressupostos, que entenem que és el que defensa la majoria de barcelonins”.

Ultimàtum dels comuns

Per la seva part, la portaveu del grup municipal de BComú ha anunciat aquest matí que els comuns facilitaran la tramitació de pressupostos, però ha donat un ultimàtum per formar govern abans de la votació definitiva en 30 dies. “Si en 30 dies no hi ha un acord de govern progressista tal com es va comprometre el PSC, votarem que no als pressupostos”. La portaveu del grup municipal de Barcelona en Comú, considera irresponsable tornar a presentar els mateixos pressupostos: “és molt irresponsable per part del govern portar una fórmula que ja ha fracassat, però per nosaltres no serà: donem una última oportunitat a un govern sòlid i estable que tiri endavant uns pressupostos progressistes”. Tot i així ha volgut subratllar que “si en 30 dies no hi ha un acord de govern progressista tal i com es va comprometre el PSC, votarem que no als pressupostos”.

En aquesta línia, Sanz ha recordat que va ser el propi alcalde Collboni qui es va comprometre davant la ciutadania a tenir tant pressupostos com un pacte de govern abans de la primavera, però ara sembla que només vol tirar endavant la meitat de la seva promesa. “És de sentit comú que sense pacte de govern no pot haver-hi pressupostos, una cosa va amb l’altra, cap govern municipal pot demanar un xec en blanc” ha deixat clar Sanz, que ha tancat la intervenció amb un ultimàtum: “aquesta és l’última oportunitat perquè Collboni tiri endavant un pacte d’esquerres”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries