Política

estat espanyol

Montero li ensenya la porta de sortida a Ábalos pel cas de les mascaretes

La vicepresidenta primera del govern espanyol eleva la pressió sobre l’exministre i actual diputat del PSOE per València en convidar-lo a renunciar a l’escó

El PP es persona en la causa i exigeix el “cap” de l’extitular de Transports

Creix l’escàndol de corrupció pel cas de les mascaretes que esquitxa l’exministre espanyol de Transports i diputat del PSOE José Luis Ábalos per la implicació d’un antic assessor seu, Koldo Garcia, i de retruc l’anterior govern de Canàries presidit per l’actual ministre de Política Territorial i Memòria Democràtica, Ángel Víctor Torres, i l’executiu balear de l’actual presidenta del Congrés, la també socialista Francina Armengol, en haver tancat contractes amb l’empresa Solucions de Gestió i Suport Empreses.

Per primera vegada des que va saltar l’escàndol, dimarts passat, el PSOE ha ensenyat la porta de sortida a Ábalos. Li ha ensenyat la vicepresidenta primera del govern espanyol i vicesecretària del PSOE, María Jesús Montero, que ha vingut a vingut a dir que si fos ella dimitiria. Montero ha expressat la seva “repulsa total” cap a tots aquells que s’hagin pogut enriquir durant la pandèmia en casos com el de la venda de mascaretes pel qual es va detenir Koldo Garcia.

“Si hi ha hagut pocavergonyes que s’han aprofitat d’una situació que ho paguin, sigui qui sigui”, ha indicat en un esmorzar informatiu a Cadis. Tot i això, ha insistit que no hi ha cap delicte vinculat a l’exministre i actual diputat del PSOE per València, a qui el PP demana la renúncia com a diputat. “Li correspon a ell prendre qualsevol decisió, jo sé el que jo faria, no puc dir el que el senyor Ábalos vol fer o farà, jo sé el que jo faria”, ha conclòs.

Aquests divendres diversos mitjans han apuntat que una punxada telefònica de l’operació que investiga el cas de les mascaretes apuntaria a un intercanvi de favors que esquitxaria tant a l’exassessor Koldo Garcia, detingut dimecres i que ahir va quedar en llibertat, com a l’exministre de Transportst.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona
estats units

La Fiscalia vol més multes per a Trump per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
política

Vergés: “Apostem per un turisme de qualitat i desestacionalitzat”

capmany
GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

GIRONA