Política

ESTATS UNITS

Primer triomf de Haley a l’espera del que dicti el TS sobre si Trump pot continuar a la cursa

L’exambaixadora davant l’ONU obté una victòria simbòlica a Washington D.C.

L’exgovernadora de Carolina del Sud, Nikki Haley, va aconseguir diumenge la seva primera victòria davant Trump a les primàries republicanes, en imposar-se a Washington DC. Segons les primeres projeccions de la CNN i NBC News, l’exrepresentant nord-americana davant l’ONU hauria aconseguit el 63% dels vots, contra el 33 % de Trump.

Una victòria simbòlica –aquest districte només elegeix 19 delegats dels 2.429 que arribaran a la convenció republicana–, però que es produeix la vigília del “superdimarts”, en què setze estats celebren primàries el 5 de març.

Precisament, el Tribunal Suprem nord-americà s’hauria de pronunciar aquest dilluns sobre si Trump es pot presentar a les primàries en què ha estat vetat per la seva implicació en l’assalt al Capitoli, el 2020. Mitjans com el New York Times, la CNN o CBS News han indicat aquest dilluns que hi ha un “fort senyal” que farà pública la decisió sobre l’elegibilitat del republicà per a les eleccions primàries de Colorado, el primer estat que va vetar l’expresident de la cursa.

Amb els 19 delegats aconseguits a Washington D.C., una de les ciutats més demòcrates del país, la republicana n’acumula un total de 43, molt lluny dels 244 de què disposa Trump, que ha guanyat en totes les altres votacions realitzaes fins ara, inclosos els caucus de Iowa i Míchigan i les primàries de Carolina del Sud.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia