Política

Estat espanyol

El PP porta el ‘cas Koldo’ al Parlament Europeu

El debat a l’Eurocambra tindrà lloc aquest dimecres

El Parlament Europeu debatrà aquest dimecres el ’cas Koldo’ en la seva sessió plenària a Estrasburg (França) a petició del Partit Popular Europeu (PPE), que per iniciativa de la seva delegació espanyola ho ha inclòs en l’agenda del ple.

El PP europeu aprofita així el seu torn per a incloure un debat d’actualitat sobre el ’cas Koldo’ el dimecres a les 13.00 hores (hora local), una fórmula que existeix en el Parlament Europeu per a permetre que els grups polítics, de manera rotatòria, triïn una vegada en cada ple un tema d’actualitat sobre el qual debaten tots els eurodiputats.

Per al ple d’aquest dimecres a Estrasburg, el debat d’actualitat impulsat pel grup del PPE serà sobre la trama de les comissions milionàries per la compra de màscares en el més dur de la pandèmia a Espanya i es batejarà com a “Al·legacions de corrupció i malversació de fons europeus a Espanya durant la pandèmia”.

En aquest cas, en el debat participarà també el comissari europeu de Pressupost, Johannes Hahn, després que la Fiscalia Europea hagi obert una investigació per presumptes delictes de malversació de fons públics, prevaricació i tràfic d’influències en els contractes signats durant la pandèmia pels serveis de salut pública de Canàries i Balears per al subministrament de màscares.

En tractar-se d’un tema d’actualitat que cada grup té dret a incloure de manera unilateral quan és el seu torn, no hi ha hagut possibilitat de debat entre la resta de grups polítics de l’Eurocambra.

D’altra banda, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, compareix aquest dimarts per primera vegada aquesta legislatura en la sessió de control del Senat, on l’Executiu s’enfrontarà a les preguntes de l’oposició sobre el ’cas Koldo’, que serà objecte de sengles comissions d’investigació que previsiblement aprovaran aquest dimarts la Cambra Alta i el Parlament balear.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries