Política

estat espanyol

El PP denuncia Sánchez a l’Oficina de Conflictes d’Interessos pel rescat d’Air Europa

La formació de Núñez Feijóo considera que l’aerolínia té vincles de naturalesa econòmica i professional amb la dona del president espanyol

El PP registrarà aquest dijous una denúncia davant l’Oficina de Conflicte d’Interessos per demanar-li que determini la responsabilitat del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per no absentar-se del Consell de Ministres que va acordar el rescat d’Air Europa per 475 milions d’euros. Segons fonts del PP, recollides per l’ACN, en aquella reunió es van prendre decisions favorables a una companyia que tenia vincles de “naturalesa econòmica i professional” amb la dona del president espanyol i líder del PSOE, Begoña Gómez. “Està acreditat que Air Europa va finançar la càtedra universitària de la parella del president del govern des de tot just un mes després que Sánchez arribés a La Moncloa”, agreguen.

Des del partit d’Alberto Núñez Feijóo recorden que Begoña Gómez es va reunir amb els principals responsables de la companyia aèria durant els dies del rescat, aprovat el novembre de 2020. Segons el PP, Sánchez ha tingut la possibilitat d’explicar aquest assumpte amb detall “voluntàriament” i no ho ha fet. Precisament, el tema del rescat de l’aerolínia ha sobrevolat en la sessió de control al govern espanyol celebrada aquest dimecres en el Congrés, que ha estat marcada , però el cas Koldo i la denúncia presentada per la fiscalia contra la parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. “El PP arribarà fins al final per aclarir el paper del president, del govern, del partit i també del seu entorn personal”, promet el principal partit de l’oposició al govern de coalició del PSOE i Sumar.

El PP afegiex que Air Europa no només va finançar la càtedra de la dona del president, també tenia en nòmina Víctor de Aldama, detingut per pertinença a organització criminal, tràfic d’influències, suborn i blanqueig de capitals. “De Aldama va ser a Barajas juntament amb membres del govern la nit de l’arribada a Espanya –el 20 de gener de 2020– de la vicepresidenta de Veneçuela (Delcy Rodríguez), i dies després, a la seu de la companyia”, afegeixen.

Rescat milionari

El govern espanyol, segons recorda l’ACN, va aprovar el 3 de novembre de 2020, en plena pandèmia, rescatar Air Europa amb 475 milions d’euros. El Consell de Ministres va fer-ho amb la concessió de dos préstecs, un participatiu de 240 milions d’euros i un ordinari de 235 milions i un termini d’amortització de sis anys. El rescat es va fer a través del fons de suport a la solvència d’empreses estratègiques, dotat amb 10.000 milions d’euros, i gestionat per la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles