Política

guerra a europa

Nou cop d’Ucraïna a les instal·lacions energètiques de Rússia

Kíiv llança una ofensiva amb drons contra les principals refineries petrolieres russes

Ucraïna ha atacat aquesta matinada diverses refineries de petroli russes en el seu segon dia d’ofensiva amb drons contra instal·lacions energètiques russes. L’endemà d’incendiar la refineria NORSI de Lukoil a Nijni Nóvgorod, els atacs ucraïnesos amb aparell voladors no tripulats van colpejar refineries a les regions de Rostov i Riazan, segons informen les agències internacionals que citen funcionaris russos.

A Rostov no hi ha hagut víctimes, però la planta de Novoixàkhtinsk ha hagut d’interrompre l’activitat i s’estan avaluant els danys, ha declarat el governador regional Vasily Golubev.

A Riazan, a 80 quilòmetres de Moscou, un altre atac amb drons ha provocat un incendi a la refineria de Rosneft, la setena planta més gran de Rússia. En concret, segons detalla l’agència estatal de notícies russa RIA Novosti, la planta ha estat atacada per quatre drons ucraïnesos provocant un gran incendi en les seves instal·lacions.

La planta de Riazan refina uns 12,7 milions de tones de petroli a l’any, segons fonts de la indústria. Segons aquestes fonts, la refineria de Riazan representa el 6,4% de la producció russa de gasolina; el 4,1% de la de gasoil; el 7,7% de la de fueloil i el 8,0% de la de combustible d’aviació. Les xifres completes de la producció russa ja no es publiquen.

Un altre dron va ser interceptat per les defenses antiaèries russes quan s’apropava a la refineria de Kirishi, la segona més gran de Rússia, al nord del país, segons ha informat Alexander Drozdenko, governador de la regió de Leningrad.

La seguretat al voltant de les refineries de petroli, una font d’ingressos molt important per Rússia, s’ha reforçat arran dels darrers atacs, segons informen mitjans russos.

Accions per interferir

En un avançament d’una entrevista a la televisió estatal Rossia-1 i l’agència oficial RIA Novosti que s’emetrà aquesta nit, Vladímir Putin acusa Kíiv d’intentar interferir amb els seus atacs en les eleccions presidencials d’aquesta setmana a Rússia, en les quals el mandatari rus buscarà el seu cinquè mandat.

El cap del Kremlin, segons l’avançament de l’entrevista recollit per l’agència Efe, diu que els recents atacs contra diferents regions de Rússia pretenen amagar els fracassos d’Ucraïna en el front de guerra, per la qual cosa Kíiv necessari exhibir alguna cosa.

“Tot i això, l’objectiu principal no en tinc cap dubte, és, sinó pertorbar les eleccions presidencials a Rússia, almenys interferir d’alguna manera en el procés normal d’expressió de la voluntat de la ciutadania”, destaca.

Avís de Putin a Occident

En l’entrevista, Putin, sabent-se precisament guanyador dels comicis de diumenge, llança un avís a Occident. Assegura que Rússia “està preparada des del punt de vista tècnic” per a una guerra nuclear i afirma que les capacitats amb les quals compten les forces russes són “més modernes” que les de la resta de països del món. “Les tropes estan en un estat constant de preparació per al combat”, ha explicat. “La nostra triada nuclear és més moderna que qualsevol altra. Només nosaltres i els nord-americans tenim una triada així”, ha defensat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries