Política

política

Aragonès convoca eleccions per al 12 de maig

El president de la Generalitat acusa els partits “d’irresponsabilitat” per haver tombat els pressupostos

Pere Aragonès sempre havia mantingut que esgotaria la legislatura fins al febrer del 2025 però l’aprovació de les esmenes a la totalitat al pressupost l’han forçat a fer un gir de guió. El president de la Generalitat ha anunciat la convocatòria de comicis avançats per al proper diumenge 12 de maig.

En una compareixença solemne al palau de la Generalitat amb tots els membres del seu executiu a primera fila, Aragonès ha denunciat la “irresponsabilitat” dels partits per no donar llum verd als “millors pressupostos” amb les “seves línies vermelles i els seus vets”. “Per no dependre de la irresponsabilitat dels que posen per davant del país els interessos del partit, he decidit convocar eleccions pel 12 de maig, amb l’objectiu de dotar-nos d’un Govern amb molta més força per fer avançar el país i accelerar les transformacions, sense dependència dels immobilistes”, ha anunciat des de la galeria gòtica.

“Aquests eren uns bons pressupostos”, ha lamentat el president de la Generalitat deixant clar que la no aprovació dels comptes del 2024 va sobre tot “en conra dels ciutadans de Catalunya”. “Les línies vermelles i el bloqueig entre uns i altres ha comportat que el pressupost amb més recursos de la història hagi estat rebutjat”, ha lamentat.

La intervenció del president de la Generalitat ha estat, probablement, el primer acte d’una campanya cap al 12-M que s’obre després de la impossibilitat que els números pactats amb el PSC tirin endavant. Aragonès ha assegurat que en els comicis els ciutadans hauran de triar entre “una visió conformista i ancorada en el passat” o “una visió netament republicana que mira al futur amb ambició”.

L’avançament de les eleccions al Parlament farà que aquests comicis se celebrin abans dels europeus, previstos per al 9 de juny. El moviment ha agafat d’imprevist a la resta de forces. Mentre ERC ja ha designat a Aragonès com a candidat dels republicans, la resta de forces no han triat encara els caps de llista. Està previst que Salvador Illa sigui el del PSC i Jéssica Albiach la dels comuns. Menys clara està la situació a Junts, encara sense possible candidat, com tampoc en tenen el PP i Ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries