Política

política

Junts s’encomana a Puigdemont, que ja es veu al debat d’investidura

La convocatòria abrupte d’eleccions ha agafat a Junts amb el peu canviat, ja que la formació encara estava perfilant qui havia de ser cap de cartell per a uns comicis que es veien a un any vista. La primera opció era Carles Puigdemont amb la perspectiva que al llei d’amnistia li obria aquesta possibilitat de bat a bat, tot i que les últimes maniobres del jutge García-Castellón havien refredat, i molt, aquestes expectatives. Davant d’això, la formació ja havia activat dos plans B simultanis, Míriam Nogueras i Josep Rull, amb prou temps per davant per poder foguejar-se. Avui, però, tots aquests plans se n’han anat a can Pistraus, il secretari general de Junts, Jordi Turull, ha fet aquesta tarda una compareixença d’urgència on ha donat per fet que el cap de llista seu partit serà Carles Puigdemont. “Anirem a totes” ha estat la proclama que ha fet Turull des del faristol del Parlament, on també ha criticat que les eleccions han estat convocades anticipadament per Aragonès “per sectarisme, per càlcul electoral, per no anar a una confrontació electoral amb l’amnistia aplicada i per veure quins nous lideratges hi havia en aquest país”. El secretari general també s’ha mostrat confiat que, gràcies a l’amnistia, és factible que Puigdemont sigui candidat des de Brussel·les i pugui ser investit al Parlament. “Amb el calendari que se’ns ha proposat, podrà ser a Catalunya el dia de la possible investidura i serà a Catalunya”, ha reblat.

Una estona més tard Carles Puigdemont reafirmava “amb el calendari que proposa el president Aragonès és evident que podré ser present en el debat d’investidura i em faria molta il·lusió”, ha manifestat des del Parlament Europeu, a Estrasburg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES