Política

política

El PSOE admet que el pressupost estatal que prepara, serà el del 2025

Sumar admet que es complica la legislatura estatal, però avala el “no2 dels comuns al pressupost

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Jesús Montero, ha admès que la convocatòria d’eleccions anticipades a Catalunya pot “alterar el taulell polític” i complicar l’aprovació dels pressupostos de l’Estat. Tant és així, que mantindran l’ordre interna de preparar els pressupostos de l’Estat, però probablement seran ja els del 2025, veient que els terminis electorals de les catalanes i les europees els complicarien molt aprovar-los abans de l’estiu, i aplicar-los a la tardor.

El Congrés de Diputats aprovarà avui la Llei d’Amnistia i Pedro Sánchez preveia començar a dialogar amb els grups que l’avalen i van avalar l’investidura per aprovar els pressupostos estatals. Fonts de la Moncloa es mostren optimistes respecte al suport d’ERC a la continuïtat de la legislatura. L’equip de Pedro Sánchez no creu que els republicans mantinguin una dinàmica de trencament de la majoria del bloc de la investidura. “No ha canviat res substancialment i creiem que els interessa que la legislatura segueixi”. Entre altres, apunten, perquè ERC necessita igual que Junts que prosperi la llei d’amnistia. “Nosaltres seguirem treballant i buscant la complicitat de la majoria de la investidura”, sostenen.

Si que comencen a albirar que potser els pressupostos s’haurien de tramitar més enllà de les catalanes o fins i tot les europees. Així ho ha admès Montero aquest vespre a la SER.

Per la seva banda, l’executiva de Sumar s’ha alineat amb la decisió dels comuns que ha provocat la caiguda dels pressupostos i la convocatòria electoral. Segons afirma Sumar en un comunicat, la direcció “respecta i comparteix” el plantejament dels comuns, perquè el projecte del Hard Rock impossibilitava cap entesa. Aragonès, diu Sumar, ha convocat les eleccions perquè “ha estat incapaç d’arribar a un acord” fruit del fet que havia acceptat “la imposició del PSC d’impulsar el Hard Rock”, un projecte “propi d’un model de desenvolupament dels anys 90 i absurd en un context d’emergència climàtica” que “empeny Catalunya a un model de salaris baixos i ocupació precària”. “Des de Sumar acompanyarem els comuns en aquestes eleccions catalanes”, conclouen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries