Política

estat espanyol

La parella d’Ayuso va admetre dos delictes fiscals i va oferir un pacte a la fiscalia

Alberto González Amador va proposar un acord de conformitat per saldar amb Hisenda el deute per dos delictes fiscals que, en un correu electrònic, reconeix que “certament s’han comès”

L’empresari Alberto González Amador, parella sentimental de la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso, va admetre a través del seu advocat que havia comès dos delictes fiscals i va oferir a la fiscalia un pacte per evitar anar a judici.

Segons publiquen aquest dijous la Cadena Ser i el digital elDiario.es, Carlos Neira, advocat de González, va enviar un correu electrònic a la fiscalia en el qual proposa un acord de conformitat per saldar amb Hisenda el deute per dos delictes fiscals que, segons l’escrit, “certament s’han comès”.

“Estudiat l’assumpte, i de comú acord amb Albert González, els comunico que és voluntat ferma d’aquesta part assolir una conformitat penal, reconeixent íntegrament els fets (certament s’han comès dos delictes contra la Hisenda Pública) així com procedir a rescabalar el dany causat pagant íntegrament la quota i interessos de demora a l’Agència Tributària”, diu el correu electrònic al qual han tingut accés els dos mitjans citats anteriorment i ha recollit l’agència Efe.

La fiscalia no va acceptar la iniciativa de la defensa de González, de 48 anys, tècnic sanitari de professió i administrador de les empreses investigades per la fiscalia Maxwell Cremona Ingeniería i Procesos para el Fomento del Medioambiente i Masterman&Whitaker Medical Supplies and Health Process Engineering.

La data del correu és anterior al 5 de març passat, quan la fiscalia va presentar la denúncia davant els jutjats de Madrid, segons assenyala Efe. Ara, després de la mediatització del cas, la fiscalia de Madrid ha ofert a González una proposta d’acord perquè es declari culpable de dos delictes fiscals i un de falsedat documental, segons publica aquest dijous el diari espanyol El Mundo. La pena sobre l’empresari seria d’una multa i una pena de presó lleu, que no implicaria l’ingrés penitenciari.

La presidenta de la Comunitat de Madrid ha reaccionat recorrent al victimisme denunciant una persecució contra ella. Aquest dimecres, va assegurar que era Hisenda qui deu 600.000 euros a la seva parella sentimental, la qual, va dir, està “assetjada per tot el poder de l’Estat“ amb una “inspecció salvatge d’Hisenda”, com demostrarà amb el seu advocat. “No hi ha trama de factures, no hi ha societats pantalla”, va dir la presidenta de Madrid i dirigent del PP, dimecres en una roda de premsa, durant la qual va acusar el president espanyol, Pedro Sánchez, d’intentar “tapar l’escàndol” de la llei d’amnistia o del cas Koldo demanant la seva dimissió per aquest tema que afectat a la seva parella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries