Política

estat espanyol

L’executiu insta Ayuso a dimitir avui mateix després d’haver “mentit en directe”

La presidenta de Madrid va dir que era Hisenda que devia diners a la seva parella sentimental, la qual està acusada per la fiscalia de dos delictes de frau fiscal i un altre de falsedat mercantil

El ministre espanyol de Transports, Óscar Puente, i la vicepresidenta primera i responsable d’Hisenda, María Jesús Montero, han acusat aquest dijous a la presidenta de la Comunitat de Madrid i dirigent del PP, Isabel Díaz-Ayuso, d’haver mentit a l’hora de donar explicacions sobre el frau fiscal pel qual ha estat denunciat la seva parella sentimental, l’empresari Alberto González Amador.

El ministre de Transports ha instat Ayuso a dimitir aquest mateix dijous després “d’haver mentit en directe” en assegurar que era Hisenda qui devia 600.000 euros al seu xicot quan aquest havia admès dos delictes fiscals i demanava un acord a la fiscalia.

En declaracions als mitjans en el Congrés, Puente ha assenyalat que les explicacions que va donar dimecres Ayuso després d’haver esclatat el cas són “l’últim clau en el taüt polític de la presidenta de la Comunitat de Madrid i ha de dimitir sense dilació,” una opinió compartida per Montero.

A més, el ministre veu “tremend i el súmmum” que el PP denunciés el 2022 una sèrie d’empreses per presumptes irregularitats comeses en la venda de mascaretes “i, entre elles, hi hagués la que li ha pagat les comissions a la seva parella”.

El secretari d’Organització del PSOE, Santos Cerdán, també ha exigit que Ayuso renunciï al seu càrrec, “pel bé de la democràcia i pel bé dels madrilenys”. Patxi López, portaveu del PSOE en el Congrés, s’ha limitat a apuntar que Ayuso diu moltes coses en públic “i és millor que vingui aquí, a la comissió d’investigació, per dir-les: ja la cridarem per això”.

En la sessió de control al seu govern a l’Assemblea de Madrid, celebrada aquest dijous, Ayuso va rebutjar les peticions de dimissió. Els parlamentaris del PP han fet costat a la seva presidenta, que ha passat a l’atac utilitzant com a arma el cas Koldo, el rescat d’Air Europa i l’amnistia. “Avui aprovaran la llei més corrupta de la democràcia, i això els pesarà tota la vida”, ha dit Ayuso en al·lusió a la llei d’amnistia que s’ha d’aprovar en el Congrés espanyol en resposta als grups de l’esquerra que li han demanat la dimissió.

“El president del govern [Pedro Sánchez] demana la meva dimissió per tapar aquest escàndol. Però no demanen que dimiteixi el ministre Torres, ni Armengol i deixen en el mateix lloc a Illa, cada cop més sospitós d’haver repartit milions d’euros sense justificació. Demanaran vostès explicacions a Illa?”, ha etzibat Ayuso al líder dels socialistes madrilenys, Juan Lobato.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries