Política

Guerra a Gaza

Netanyahu dona llum verd al pla de l’exèrcit per envair Rafah

Israel no ha revelat com pensa evacuar o protegir els més d’un milió de palestins que s’amunteguen a la ciutat del sud de la Franja

Abbas demana a la comunitat internacional que eviti “una nova massacre”

El primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, ha aprovat aquest divendres al pla de l’exèrcit per envair Rafah, la ciutat del sud de Gaza on s’amunteguen més d’un milió de palestins.

En un comunicat difós després de la reunió del gabinet de guerra israelià a la base militar de Kirya, a Tel Aviv, l’oficina del cap de govern ha confirmat que Netanyahu ha “aprovat els plans d’acció a Rafah”. La nota afegeix que les forces de defensa d’israel (FDI) “està preparant la part operativa i l’evacuació de la població”.

L’exèrcit ja va assegurar a finals de febrer que tenia un pla per envair Rafah sense posar en perill els civils, però fins ara no ha transcendit com pensa evacuar o protegir la població.

El president palestí, Mahmud Abbas, ha advertit que les operacions militars a Rafah poden provocar “una nova massacre i un més gran desplaçament del poble palestí a Gaza”. Abbas ha instat els Estats Units i la comunitat internacional una “ràpida intervenció” per “evitar aquest atac militar”.

Els Estats Units, principals aliats d’Israel, ha assegurat que desconeix els plans d’Israel. Preguntat per aquesta qüestió durant una roda de premsa a Viena, el secretari d’Estat dels EUA, Antony Blinken, ha afirmat que “encara no l’hem vist”. El cap de la diplomàcia nord-americana ha insistit en la necessitat de continuar negociant per aconseguir un alto el foc, alliberar els ostatges i facilitar que arribi més ajuda als palestins.

Centenars d’Israelians s’han manifestat avui a Tel Aviv al costat dels familiars dels ostatges durant la reunió del gabinet de guerra israelià. El col·lectiu de famílies ha pregat a Netanyahu que “prengui la decisió que permeti salvar la vida dels seus éssers estimats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona