Política

política

Español torna la Creu de Sant Jordi

Roger Español ha du ta terme aquesta tarda un acte simbòlic però amb molta càrrega política com és el retorn de la Creu de Sant Jordi, màxima distinció de la Generalitat i que va rebre el 2018 de mans de l’aleshores president, Quim Torra. Español, mutilat en un ull l’1 d’octubre de 2017 per una pilota de goma disparada per la policia espanyola, ha decidit retornar el guardó en desacord amb l’estratègia política dels partits independentistes.

La negociació i aprovació de la llei d’Amnistia és el que ha empès Español a prendre la decisió de tornar la Creu, fet que l’allunya definitivament d’una activitat política de partits institucionalitzats amb els quals va arribar a participar a les eleccions al Senat de 2019, quan va presentar-se en el candidatura de Junts.

“No se què hi hauria anta a fer al Senat”, ha dit Español en la intervenció que ha fet davant el centenar de persones que l’han acompanyat al retorn de la Creu. La devolució s’ha fet a la seu de la conselleria de Cultura, amb la consellera Natàlia Garriga, després que Español no ho hagi pogut fer directament al president de la Generalitat, Pere Aragonès, com era el seu desig.

Abans d’entrar a la conselleria de Cultrua i en un intervenció davant de l’edifici, a la part baixa de la Rambla, Español ha criticat la cadena de pactes dels partits independentistes amb els d’obediència espanyolista i ha censurat la llei d’Amnistia perquè considera que l’acord implica renunciar a l’1 d’octubre. Español ha apostat per la mobilització de carrer com a eina per assolir l’objectiu de la independència.

Entre els assistents hi havia la presidenta de l’Assemblea Nacional, Dolors Feliu, que ha criticat els partits polítics per haver “claudicat” i haver pactat “una reconciliació en la submissió”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona