Política

política

BComú anuncia el no final a la negociació pels pressupostos

Els socialistes asseguren que havien acceptat el 90% de les propostes dels comuns

BComú ha confirmat el vot contrari als pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona després de reunir-se amb el govern del PSC, en la línia del que van referendar les bases del partit el dimarts. La decisió s’ha pres després que els socialistes convoquessin els comuns a una última reunió en la qual, diu BComú, “no hi ha hagut cap novetat” respecte a les demandes que plantejaven. “Ni s’han fet propostes relatives a un pacte de mandat ni s’ha parlat de la governabilitat de Barcelona”, apunta el grup municipal d’Ada Colau, que critica “l’immobilisme” del PSC.

De la seva banda, fonts socialistes han assegurat que el 8 de març van entregar un document als comuns en què acceptaven el 90% de les seves propostes per als pressupostos.

Segons ha fet públic el PSC, aquesta formació va entregar el passat 8 de març un document als comuns en el què s’acceptava el 905 de les seves propostes per als pressupostos. Això es traduïa en 90 milions d’euros per a aquest any i en 300 milions per al total del mandat. Entre altres punts, hi havia el compromís de mantenir la reserva del 30% d’habitatge protegit a les noves promocions immobiliàries, una de les mesures que els comuns més defensen del seu llegat, això sí, amb el matís de fer aquesta reserva “eficaç”.

La proposta dels socialistes per a l’acord també incloïa 8 milions aquest any i 27 durant tot el mandat per comprar edificis residencials i destinar-los al lloguer; 7 milions el 2024 i 30 la resta de legislatura per rehabilitar habitatges a la zona del Besòs-Maresme, o 20 milions aquest anys i 90 durant el mandat per a protecció d’edificis patrimonials.

Altres propostes passaven per actuacions per reduir els pisos turístics principalment a Ciutat Vella, per mantenir la prohibició de crear noves places hoteleres al centre de la ciutat excepte en casos singulars o per reduir el nombre de creuers d’escala afavorint els de port base.

La proposta socialista per als pressupostos, però, no ha estat suficient per convèncer els comuns, que han remarcat que ja han estat “molt generosos” i que han fet “grans gestos de confiança” amb el PSC, primer fent alcalde Jaume Collboni quan no havia guanyat les eleccions i després votant a favor de la tramitació inicial dels pressupostos.

En paral·lel, denuncien que durant aquests mesos, l’alcalde socialista “ha amenaçat amb fer enrere polítiques progressistes com la reserva del 30%, les superilles o la connexió del tramvia per la Diagonal”, per bé que en el document facilitat pel PSC als comuns sí hi havia el compromís de mantenir la reserva del 30% d’habitatge protegit.

Sobre la qüestió de les superilles, el PSC no esmentava aquest concepte a la proposta, però proposava seguir amb la pacificació de carrers i espai públic.

Finalment, els comuns també es queixen que Collboni “s’ha apropat cap a la dreta de Junts, motiu pel qual el PSC no pot exigir un xec en blanc”.

A la trobada d’avui, segons ha pogut saber l’ACN, no hi han participat ni Colau ni Collboni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona