Política

política

Salvador Vergés (Girona), Mònica Sales (Tarragona) i Jeannine Abella (Lleida) se sumen a Puigdemont com a caps de llista per al 12M

Han estat els únics que han presentat candidatura

L’exconseller Lluís Puig demana tornar a formar part de les llistes de Junts “per poder tornar a trepitjar el Parlament”

Salvador Vergés per Girona, Mònica Sales per Tarragona i Jeannine Abella per Lleida acompanyaran el president Carles Puigdemont com a caps de llista a les eleccions del 12 de maig

Ahir a la nit finalitzava el termini de presentació de caps de llista de les quatre circumscripcions i van ser ratificats en ser els únics candidats que s’havia presentat. Avui la Sindicatura Electoral els ha ratificat, també a Puigdemont, com a caps de llista per Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida.

Carles Puigdemont encapçalarà la llista per Barcelona tal com va confirmar en un acte ahir des d’Elna. Puigdemont va insistir en “fer possible la restitució de la presidència il·legalment destituïda” i va reclamar que la candidatura del 12 maig vagi “més enllà” de les sigles de Junts.

Vergés és enginyer Ponts i Camins i diputat al Parlament per Junts. Sales és actualment la portaveu de Junts al Parlament i Abella, a banda de diputada, és l’alcaldessa d’Isona i Conca Dellà.

L’exconseller Lluís Puig “ha demanat” a Junts per Catalunya repetir a les llistes de les eleccions del 12-M per “poder tornar a trepitjar el Parlament”. Així ho ha assegurat aquest divendres en declaracions a ‘Terrassa Digital’, on ha dit que “té ganes” de tornar a la cambra catalana d’on en va marxar el 27 d’octubre del 2017. Durant aquesta legislatura, ha estat diputat al Parlament des de l’exili i la Mesa li ha habilitat el vot telemàtic després que fos tombada la delegació de vot per part del Tribunal Constitucional. Pel que fa a la llei d’amnistia, Puig ha defensat que “no té aturador”. En aquest sentit, ha afegit que “l’únic perill seria que el PP i Vox trenquessin la Constitució” amb maniobres al Senat.

Link: http://www.acn.cat/new/8be6030c-9af8-4477-ad5a-0539cdaf554e/texts



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona