Política

política

ERC i PSOE pacten ajornar la taula de diàleg fins després de les europees

Han fet un comunicat conjunt en què diuen apostar “pel diàleg i la negociació continus com a forma per trobar una solució política”

ERC i PSOE han pactat no reunir la taula de diàleg dels dos governs fins després del cicle electoral, marcat per les eleccions al Parlament del 12-M i les europees del 9-J. Tant el govern català com l’espanyol coincideixen que no té sentit forçar ara una trobada d’aquest òrgan de negociació bilateral, en plena precampanya. L’acord signat entre ERC i PSOE per investir Pedro Sánchez inclou que la taula s’havia de tornar a reunir abans que acabés el primer trimestre de 2024 (és a dir, la setmana que ve com a tard). Des de la Generalitat insisteixen que no volen cap reunió que només sigui “una foto”, i que ara mateix no hi ha cap acord tangible nou, un cop aprovada la llei d’amnistia.

Posteriorment, en un comunicat conjunt d’ERC i PSOE, les dues formacions han assenyalat que s’han reunit de forma “discreta i periòdica” en l’espai entre els partits per avançar en la situació política des de l’acord d’investidura. I remarquen que les reunions s’han fet amb un “mecanisme internacional” que té les funcions d’acompanyar, verificar i fer el seguiment de tot el procés de negociació.

Pel que fa a la suspensió de la reunió pública de la taula de diàleg entre els dos governs prevista per a aquest trimestre, els dos partits afirmen que en anteriors convocatòries electorals també s’havia suspès.

“Tots els actors implicats aposten pel diàleg i la negociació continua com a forma per trobar una solució política”, conclou el comunicat conjunt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona