Política

estat espanyol

Un jutjat de Madrid obre diligències contra la parella d’Ayuso per dos delictes fiscals

La magistrada ha admès a tràmit la denúncia de la fiscalia i crida a declarar com investigats a González Amador i la resta d’implicats en la trama

El PSOE demana a Feijóo que forci la dimissió de la dirigent madrilenya

El jutjat d’Instrucció número 19 de Madrid ha admès a tràmit aquest divendres la denúncia de la fiscalia contra l’empresari Alberto González Amador, parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid i destacada líder del PP, Isabel Díaz Ayuso, per dos delictes de frau fiscal. La titular del jutjat, la magistrada Immaculada Iglesias, ha obert diligències i ha cridat l’empresari a declarar com investigat juntament amb les altres quatre persones acusades per defraudar 350.000 euros a Hisenda a través d’una trama de factures falses, informa l’agència Efe.

La magistrada ha pres aquesta decisió en una interlocutòria dictada aquest divendres en la qual apunta que les dades aportades per la Fiscalia i l’Agència Tributària “presenten característiques que fan presumir la possible existència d’indicis” de comissió de dos delictes contra la Hisenda Pública per l’Impost de Societats en els exercicis de 2020 (155.000 euros) i 2021 (195.951,41 euros) i d’un altre de falsedat documental per presentar factures que no corresponen a serveis realment prestats.

El mateix González va admetre aquests delictes en un escrit que va dirigir a la Fiscalia per intentar arribar a un acord per evitar arribar als tribunals.

La interlocutòria arriba l’endemà que la presidenta de la Comunitat de Madrid i destacada dirigent del PP respongués en el ple de l’Assemblea madrilenya a la petició de Més Madrid que “una inspecció fiscal és tot” el que l’esquerra podia tenir en seva. La presidenta madrilenya va argumentar que actualment hi ha prop de “dos milions d’inspeccions fiscals” i va sortir en defensa del seu cap de gabinet, Miguel Ángel Rodríguez, que porta dies difonent foteses i intimidant a periodistes.

Reaccions

Diversos dirigents del PSOE han reaccionat aquest divendres a l’obertura de diligències contra Alberto González Amador demanant al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que forci la dimissió d’Ayuso. “La imputació de la parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid deixa a Alberto Núñez Feijóo sense cap més sortida que no sigui demanar-li la dimissió. No té escapatòria possible: ha de fer la trucada immediatament. S’ha acabat el temps de posar-se de perfil”, ha publicat el mateix PSOE en una piulada a la xarxa social X. També la portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, ha afirmat que Feijóo no té “cap excusa” perquè “el seu silenci és còmplice”.

Per la seva banda, el secretari d’Organització del PSOE, Santos Cerdán, s’ha preguntat “quants ’foteses’ més i amenaces caldran per part d’Ayuso i el seu cap de gabinet per intentar d’encobrir-ho tot” i ha demanat a Feijóo “quant més haurà de pujar el to per tapar que ni exigeix dimissions ni responsabilitats polítiques”.Per la seva banda i segons recull l’ACN, Patxi López ha dit que la situació d’Ayuso és “insostenible” i ha advertit que la de Feijóo també ho serà si no exigeix la seva dimissió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona