Política

POLÍTICA

La gestió de l’aigua i la mobilitat, grans reptes del Consell Comarcal del Maresme

L’adaptació al canvi climàtic –en especial la gestió de l’aigua i dels boscos–, la mobilitat, la gestió del litoral, l’accés a l’habitatge, el desenvolupament econòmic i la sostenibilitat financera. Aquesta és la llista de reptes, gens fàcils, que entoma el Consell Comarcal del Maresme (CCM) amb l’aprovació en el darrer ple del Programa d’Actuació Comarcal (PAC) i que estableix el full de ruta de l’administració municipal per a aquest mandat. El document i s’alinea amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per les Nacions Unides “amb la fita d’arribar al 2030 havent avançat en desenvolupament sostenible, lluita contra la pobresa, la fam, la desigualtat, el canvi climàtic, la conservació de la biodiversitat i la gestió sostenible dels recursos naturals”.

El PAC estableix 21 línies de treball distribuïdes en 4 eixos d’actuació estratègics: Drets i Cohesió Social, Territori i Serveis als Municipis, Desenvolupament Econòmic i Governança. En aquests grans blocs s’hi incorporen tant les actuacions que el Consell Comarcal ja porta realitzant des de fa anys (aspectes socials, educatius, habitatge, promoció de l’ocupació…) com també noves actuacions per fer front als nous grans reptes del territori.

Pel què fa a la mobilitat, des del CCM s’opta per seguir treballant per garantir la connectivitat de tots els pobles amb l’autopista, millorar la xarxa local per als desplaçaments interurbans, transformar la carretera N-II en una via cívica, fomentar la connectivitat a peu o en bicicleta i millorar l’oferta i el temps de viatge en transport públic. En el cas de l’adaptació al canvi climàtic, es promouran polítiques i actuacions que potenciïn la resiliència seguint les indicacions de l’Estratègia de transició energètica i acció climàtica del Maresme que identifica les seves principals vulnerabilitats i planteja les accions que cal dur a terme a escala comarcal i municipal per reduir els impactes del canvi climàtic en l’horitzó 2021-2030. Des del Consell Comarcal també es vol contribuir a mitigar la manca d’habitatge potenciant les borses de lloguer social i ajudant els municipis a posar en el mercat habitatges de lloguer. En el camp econòmic, es planteja treballar per una major accessibilitat dels recursos d’ocupació i de foment de l’activitat econòmica ja que hi ha una dificultat d’encaix entre l’oferta i la demanda del mercat de treball, especialment en col·lectius de risc d’exclusió. També es plantegen actuacions per ajudar les micro i petites empreses en el procés de consolidació i adaptació als canvis del mercat i a les noves legislacions i l’elaboració d’una planificació estratègica del territori que permeti optimitzar i fer més accessibles els recursos, serveis i programes d’ocupació, emprenedoria i empresa al Maresme.

Finalment, l’administració comarcal lamenta la situació d’infrafinançament que pateix i que l’ obliga, d’una banda a continuar reclamant a les administracions superiors els recursos adients i de l’altra aplicar mesures de contenció per garantir la continuïtat dels serveis i competències delegades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona