Política

política

Vuit organitzacions, inclosa Junts, s’alien per bastir la llista de Puigdemont

Signen solemnement l’Acord del Vernet per concórrer plegades a les eleccions del 12-M

El candidat es presenta “ambiciós i sense complexos” davant dues forces, el PSC i ERC, que considera que “no estan capacitades” per liderar la represa

Vuit organitzacions, inclosa Junts, han signat aquesta tarda a Perpinyà l’Acord del Vernet per concórrer plegades a les eleccions del 12-M i “acompanyar” el president a l’exili Carles Puigdemont “en el seu camí cap a la restitució plena”. A més del partit que ell mateix va fundar, Junts per Catalunya, també s’integraran en la candidatura Demòcrates, Moviment d’Esquerres (MES), Estat Català, Reagrupament, Alternativa Verda, Acció per la República i Joventut Republicana de Lleida, com han solemnitzat amb la signatura d’un manifest en què es conjuren a bastir “un front de país tan ample com sigui possible”, per “recuperar la iniciativa” i situar Catalunya “en una posició òptima per culminar els reptes” que va iniciar l’octubre del 2017. El moviment independentista, continua el manifest, “no es pot permetre una altra etapa de desunió i de lluites intestines”, mentre avisa que no podrà exercir “de manera efectiva” l’autodeterminació si no és capaç d’organitzar-se “de manera solidària i des de la generositat”. “Tenim davant nostre una oportunitat de represa, de relligar novament, d’impulsar, d’aixecar Catalunya amb un lideratge clar, ambiciós i sense complexos”, defensa el text.

Puigdemont ha agraït el suport i la “resposta ràpida” de les organitzacions signants, i ha emmarcat l’acte en la intenció que va expressar dijous passat a Elna de conformar una llista “més enllà de Junts” per mantenir així “l’esperit” amb què ell mateix va arrencar aquest projecte el desembre del 2017. El candidat, que encara no ha deixat clar el nom que acabarà tenint la llista, ha dit que tot plegat s’haurà de “traduir” en els propers dies en una proposta de candidatures i de programa electoral i de govern, si bé ha avançat que encara caldrà incorporar “moltes més mirades i coneixement”. En tot cas, ja ha reclamat un projecte “que governi i que lideri, sense deixar cap carpeta de banda, sense sortir renunciat de casa ni que s’autoimposi límits a les seves ambicions”. “No hem vingut només a oferir un bon govern sinó a recuperar l’autoestima i l’ambició nacional per acabar la feina que vam deixar a mitges”, ha proclamat Puigdemont, que ha advocat per aprofitar la preparació i els coneixements adquirits. En aquest sentit, de fet, ja ha entrat plenament en la precampanya i, en al·lusió indirecta als seus principals rivals electorals, el PSC i ERC, ha advertit que un país no avança “si té un govern que surti rendit de casa, perquè renuncia o perquè han faltat idees, per no haver d’incomodar més del compte o per no ser capaç de fer valer els interessos dels catalans per damunt del partit que governa Espanya”. “Són dues rendicions, i ni l’una ni l’altra estaran capacitades per conduir aquesta etapa històrica”, ha etzibat. Això sí, ha tornat a mostrar el seu compromís per “refer el treball compartit” entre totes les “forces democràtiques” que al 2017 van oferir “una gran esperança al país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona