Política

estats units

Donen per morts els sis desapareguts en l’esfondrament del pont de Baltimore

El port continua tancat

Les autoritats dels Estats Units han suspès aquesta matinada –hora catalana– les feines de cerca dels sis desapareguts en l’esfondrament del pont Francis Scott Key de Baltimore (Maryland) arran del xoc del vaixell portacontenidors Dali contra un pilar de la infraestructura. La decisió significa que es donen per morts els sis desapareguts. Els treballs se centraran ara a recuperar els cossos de les víctimes. Es tracta de sis treballadors del servei de manteniment que estaven fent una reparació a l’autopista que passa pel pont en el moment de la col·lisió.

L’accident va tenir lloc a 2/4 de dues de la matinada de dimarts, quan el vaixell de càrrega Dali amb bandera de Singapur va sortir del port de Baltimore i va colpejar un pilar del Francis Scott Key. Tot seguit el pilar es va esfondrar i va provocar l’ensorrament del pont. En qüestió de segons, els dos metres i mig d’acer i formigó van caure a l’aigua com si fos un castell de cartes.

Abans de la col·lisió, el vaixell va poder emetre un senyal d’emergència, la qual cosa va permetre a les autoritats aturar el trànsit de vehicles pel pont i evitar una tragèdia molt més gran. Després del sinistre, les autoritats de l’estat de Maryland van decretar l’estat d’emergència i van suspendre el trànsit i el transport marítim al port de Baltimore. Només es permet activitat de càrrega i descàrrega dels camions. El tancament del port tindrà grans conseqüències econòmiques a la zona, entre altres motius perquè el Francis Scott Key és un dels més importants dels Estats Units i una via de comunicació molt transitada perquè enllaça Washington i Nova York. L’any passat va ser utilitzat per dotze milions de cotxes.

Pel que fa a les causes de l’accident, un informe desclassificat de l’Agència de Ciberseguretat i Seguretat en Infraestructures (CISA) difós per la cadena ABC News i recollit per l’agència Efe, apunta a una avaria elèctrica. Segons l’informe, el mercant va notificar a les autoritats que havia perdut el control i la propulsió quan sortia del port.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona