Política

rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat a Moscou

La portaveu del Ministeri d’Afers Estrangers rus diu que és difícil de creure que Estat Islàmic hagués pogut llançar l’atac

Rússia continua assenyalant a Occident i Ucraïna per l’atemptat de divendres passat contra una sala de concerts als afores de Moscou que va matar 143 persones, segons l’últim balanç de xifres oficials publicat aquest dimecres per les autoritats russes.

Si dimarts van ser el Consell de Seguretat rus i el Servei Federal de Seguretat, els qui apuntaven a Kíiv i a Occident, aquest dimecres ha estat el Ministeri d’Afers Estrangers. “És extremadament difícil de creure” que Estat Islàmic hagi tingut la capacitat de llançar l’atac, ha dit la portaveu de la diplomàtica russa, Maria Zakharova.

En una reunió informativa amb periodistes, Zakharova ha reiterat les afirmacions de Moscou, de les quals encara no ha aportat cap prova, que Ucraïna és darrere de l’atac contra el Crocus City Hall, el més mortífer que ha patit Rússia en les últimes dues dècades.

Estat Islàmic ha reivindicat l’autoritat de la massacre fins a tres ocasions través de comunicats i imatges i, els serveis d’intel·ligència dels Estats Units afirmen disposat d’informació que confirmaria que la massacre va ser perpetrada per Estat Islàmic del Khorasan, una branca del grup gihadista. Ucraïna, per la seva banda, ha negat sempre qualsevol implicació en l’atac. Tot i això, la portaveu del Ministeri d’Afers Estrangers rus ha dit que Occident s’havia afanyat a atribuir la responsabilitat a Estat Islàmic com una forma de desviar la culpa d’Ucraïna i dels seus aliats.

“Per allunyar les sospites d’Occident, necessitaven urgentment inventar alguna cosa, de manera que van recórrer a Estat Islàmic, es van treure un as de la màniga i, literalment, poques hores després de l’atemptat terrorista, els mitjans anglosaxons van començar a difondre aquesta versió”, va dir Zakharova, en al·lusió a la pista gihadista.

L’atemptat va deixar 143 morts i 182 ferits, segons les últimes xifres oficials, que podrien encara augmentar. Segons una informació publicada per Baza, un canal de Telegram amb vincles amb els serveis de seguretat de Rússia, i recollida pel diari britànic The Guardian, hi hauria 95 persones que continuen desaparegudes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona