Política

política

Més imputats per terrorisme del cas Tsunami marxen a l’exili

Com a mínim set dels dotze investigats per terrorisme per l’Audiència Nacional han marxat a l’exili segons ha confirmat ACN. Afegint-se a l’expresident Carles Puigdemont i a la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que ho van fer abans del judici de l’1-O, i al diputat republicà Rubèn Wagensberg que ho va fer públic fa uns mesos, ara s’ha confirmat que també han marxat a Suïssa el membre d’Òmnium Oleguer Serra; el periodista Jesús Rodríguez i l’empresari Josep Campmajó. Després de l’1-O també Jaume Cabani va marxar a Bèlgica. També estan investigats per terrorisme pel jutge Manuel García-Castellón per les protestes pacífiques de Tsunami Democràtic contra la sentència de l’1-O el cap de l’oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay; l’empresari i exconseller Xavier Vendrell; la dirigent d’ERC Marta Molina; l’empresari Oriol Soler; i el banquer suís Nicola Flavio Giulio Foglia.

En una entrevista de l’agència informativa a l’advocat de Serra, Soler i Campmajó, Benet Salellas denuncia que hi ha “un cert descontrol en determinats espais” del poder judicial espanyol “disposats a anar més enllà del que diu la llei” per motius estrictament “polítics” i a pesar de la llei d’amnistia que es preveu aprovar al Congrés. A més de la inseguretat que genera l’actuació imprevisible del jutge de l’Audiència entre els imputats, Salellas també justifica l’exili com una via per “denunciar internacionalment que Espanya utilitza el terrorisme per fer callar la dissidència política”. Salellas afegeix que s’utilitzaran totes les vies institucionals per “explicar al món que s’estan vulnerant drets fonamentals de ciutadans europeus”.

Tot i que, de moment, no hi ha hagut ordres de detenció contra els investigats, els jutges han iniciat els tràmits per citar-los a declarar. Així ho ha fet en el cas de Puigdemont i Wagensberg el Suprem pel fet que són aforats i també el jutge de l’Audiència Nacional pel que fa a la resta d’investigats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegurà que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona