Política

Girona

Turull assegura que les eleccions del 12-M seran “un plebiscit entre Puigdemont i Sánchez”

El secretari general de Junts, Jordi Turull, assegura que les eleccions del 12-M seran “un plebiscit entre Puigdemont i Sánchez” i que el resultat de les urnes marcarà “si decidirem des de Catalunya o bé ho faran des de fora”. En el marc d’una visita a Girona a un acte de la JNC juntament amb el cap de llista a Girona, Salvador Vergés, Turull subratlla que el candidat del PSC, Salvador Illa, és “l’encarregat que no vol molestar per res el govern central” i recorda que “com més còmode i amable” li és el Govern per a la Moncloa, “més incompleix l’Estat amb Catalunya”. Durant una atenció als mitjans des de Girona, el secretari general de JxCat també ha titllat “d’electoralistes” les crítiques de Govern, Comuns i CUP per la querella de l’informe sobre Casol. Turull ha defensat la querella per “preservar el bon nom” de Junts.

Turull ha alertat que les eleccions del 12 de maig són “fonamentals per al futur de la nació”. En una atenció als mitjans de comunicació, Turull ha fet referència a l’anunci del president espanyol, Pedro Sánchez, de fer campanya a Catalunya. Turull ha afirmat que aquest fet demostra la supeditació del PSC al PSOE. “Illa és el delegat que no vol molestar per res Pedro Sánchez”, ha exposat. “Mai hem vist el senyor Illa posar el crit al cel pel funcionament de rodalies, pel corredor mediterrani o amb els incompliments de la llei de la dependència; el seu objectiu no és molestar el PSOE”, hi ha afegit. El secretari general ha recordat que “com més còmode i més amable és el govern de Catalunya amb el govern d’Espanya, més incompleix [aquest últim] amb Catalunya”. “Ho hem vist aquests anys”, hi va afegir, “quan hi ha hagut un govern fàcil i còmode, els incompliments han estat brutals. En canvi, l’any que el govern de l’Estat va haver de complir més va ser el 2017”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia