Política

pròxim orient

La UE demana evitar una “gran escalada” a la regió

Meloni convoca el G-7 per discutir l’atac de l’Iran a Israel

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i el president del Consell Europeu, Charles Michel, han demanat aquest diumenge evitar “una gran escalada” al Pròxim Orient després dels atacs que l’Iran ha llançat sobre Israel aquesta nit, i que tots dos dirigents han condemnat.

Von der Leyen ha fet una crida a l’Iran i els seus aliats a “aturar immediatament aquests atacs” i ha demanat a “tots els actors” a “abstenir-se d’una nova escalada i treballar per restaurar l’estabilitat a la regió”. En un missatge en la xarxa social X, la presidenta de la Comissió Europea ha qualificat d’“injustificable i flagrant” l’atac de l’Iran a Israel.

Per part seva, Charles Michel ha demanat “fer tot el possible per evitar una nova escalada regional” al Pròxim Orient i “més vessaments de sang”, segons ha dit en un missatge publicat també a través de la xarxa social X. El president del Consell Europeu ha afegit que els 27 “seguiran de prop” com evoluciona la situació amb els seus aliats.

Mentrestant, la presidència italiana del G-7 ha convocat una videoconferència amb els líders de les set democràcies més riques del món per discutir l’atac iranià contra Israel. La reunió, convocada pel govern que presideix Giogia Meloni, tindrà lloc a primera hora d’aquesta tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia