Política

País Basc

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

Imanol Pradales participa en el debat a la televisió autonòmica després de rebre atenció mèdica

El candidat del PNB a lehendakari, Imanol Pradales, ha estat atacat per una persona que li ha ruixat el rostre amb un esprai pebre en sortir d’un míting a Barakaldo (Bizkaia) després de la qual cosa el polític ha estat traslladat a l’hospital de Cruces.

El succés ha ocorregut aquest dimarts en acabar la seva intervenció en un míting en la localitat biscaïna i es dirigia a preparar el debat electoral d’aquesta nit en la televisió autonòmica.

El president del PNB, Andoni Ortuzar, ha assenyalat en el míting que quan Pradales “sortia per a preparar-se per al debat una persona se li ha acostat, li ha ruixat amb esprai de pebre” pel que ha estat traslladat a l’hospital de Cruces per a “netejar-li els ulls”. “No sabem a què respon, però aquest tipus de comportaments, aquest tipus de successos, ens ha de portar com a societat a la reflexió de si tot això que d’estirar, de tensar, de crear divisió, de crear crispació és el camí per a una societat com la basca”, ha assenyalat. “Per descomptat, en opinió del PNB, no, aquest no és el nostre camí, ha resolt.

Després de rebre atenció mèdica, el candidat del PNB a lehendakari, ha abandonat l’hospital de crices, a Barakaldo (Bizkaia), per participar aquesta nit en el debat electoral amb tots els candidats que ha programat la televisió pública basca, segons ha informat el seu partit.

L’Ertzaintza ha detingut a un home de 49 anys com a autor de l’agressió, que s’ha produït en la via pública quan Pradales abandonava l’acte, en el qual ha intervingut, en primer lloc, per a dirigir-se a la seu de EiTB per a participar en el debat.

Una persona que acompanyava a Pradales també ha resultat afectada per l’agressió, per la qual cosa igualment ha estat traslladada a l’hospital, segons ha informat l’Ertzaintza.

El candidat a lehendakari per EH Bidu, Pello Otxandiano, ha expressat en les xarxes socials la seva solidaritat amb Pradales per l’agressió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Multen Trump per no acatar l’‘ordre mordassa’ durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegura que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL