Política

Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez només es basa en retalls de premsa

El secretari general del pseudosindicat, Miguel Bernad, argumenta que correspon al jutge determinar si les informacions són falses o certes

Considera “inaceptable” que Sánchez els “insulti” en comptes de donar explicacions

Manos Limpias ha reconegut aquest dijous que la seva denúncia contra Begoña Gómez, la dona del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es basa només en informacions periodístiques.

El secretari general del pseudosindicat ultradretà, Miguel Bernad, ha difós un comunicat on explica que va tenir coneixement “a través de diversos diaris digitals” d’una sèrie d’informacions sobre “presumptes irregularitats” que afectaven Goméz i que “podrien ser presumptament delictives”.

Bernad afegeix que, en veure que la fiscalia “no actuava d’ofici” davant aquestes informacions, va decidir posar el cas en coneixement d’un jutjat perquè “comprovés la veracitat de les mateixes”.

El dirigent del col·lectiu de funcionaris defensa que amb la seva denúncia ha exercit “un dret i un deure ciutadà” i no ha comès “el més mínim acte falsari”. En aquest sentit, subratlla que la demanda es basa “en les esmentades informacions periodístiques, i només en les mateixes”.

Segons ell, és al jutge instructor a qui ara li correspon “comprovar si aquestes informacions periodístiques són certes o no”. “Si la mateixes no són certes, seran qui les van publicar qui hauran d’assumir la falsedat”, assenyala. “Però si no són incertes, entenem que la causa judicial haurà de prosseguir”, afegeix.

La denúncia de Manos Limpias, per la qual el Jutjat d’Instrucció 41 de Madrid ha obert diligències contra Gómez per presumptes delictes de tràfic d’influències i corrupció en els negocis, inclou vuit titulars i notícies publicades pels mitjans El Confidencial, Voz Populi, Libertad Digital Esdiario i The Objective.

“Reacció inacceptable”

El líder de Manos Limpias critica en el seu comunicat la “inacceptable” reacció de Pedro Sánchez, que a parer de Bernad, en lloc de donar “les pertinents explicacions” sobre les informacions que afecten la seva dona va optar per “insultar a aquest Sindicat per haver exercit un dret constitucional”. L’antic secretari del partit hereu de Fuerza Nueva, Frente Nacional, i Cavaller d’Honor de la Fundació Francisco Franco rsepón a Sánchez que és “fals” que Manos Limpias sigui una “organització ultradretana” o que formin part d’“una campanya dretana contra” el líder del PSOE.

En aquest sentit, subratlla que el Tribunal Suprem l’ha absolt de la condemna a quatre anys de presó que li va imposar l’Audiència Nacional espanyola com a cooperador necessari de dos delictes d’extorsió comesos juntament amb el responsable d’Ausbanc, Luis Pineda. És per això que qualifica de “falses” les “informacions difamatòries” sobre la seva persona que atribueix a la “premsa governamental”, que segons ell, s’ha dedicat a insultar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona