Política

Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

La mobilització ha estat convocada per l’associació juvenil La Plaza

Hi han assistit alguns ministres i dirigents de l’entorn de Sumar

Unes cinc mil persones –segons la delegació del govern espanyol a Madrid–s’han manifestat aquest diumenge al vespre davant el Congrés dels Diputats en una marxa sense sigles polítiques per expressar el seu “amor a la democràcia” i protestar contra l’intent de la dreta de fer fora l’executiu progressista.

La mobilització, convocada l’associació juvenil d’esquerres La Plaza, i ha volgut simbolitzar el suport al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en la vigília de l’anunci de la seva decisió de continuar o no al capdavant de l’executiu. Els convocants han denunciat la “manipulació mediàtica de la dreta i la ultradreta”.

Entre els assistit s’hi han vist dirigents de Sumar i Más Madrid, com el ministre de Cultura, Ernest Urtasun; la ministra de Sanitat, Mónica García, i el portaveu del grup, Íñigo Errejón.

Protesta contra Sánchez

Aquesta nit també s’ha repetit una concentració als voltants del carrer Ferraz, on hi ha la seu federal del PSOE, contra el líder socialista. Com ja passa des del novembre de 2023, a la protesta s’hi han vist moltes banderes espanyoles i també símbols franquistes i falangistes. Els participants han cridat insults contra Sánchez i el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, però no s’han produït incidents i el trànsit s’ha mantingut obert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia