Política

BLANES

La CUP reclama actuar amb urgència per protegir el delta de la Tordera

Dani Cornellà, cap de llista de la CUP a les comarques gironines, ha reclamat una actuació d’urgència per protegir el delta de la Tordera i ha proposat replantejar els usos d’aquest espai natural protegit pel qual “no s’han fet les actuacions necessàries per fer efectiva la protecció”.

El delta de la Tordera és un espai natural protegit i inclòs en la xarxa Natura 2000. Cornellà l’ha visitat aquest matí per reclamar que es prenguin mesures “per fer efectiva la protecció”. Entre aquestes mesures, ha proposat “replantejar els usos, passant per un tancament perimetral efectiu, una zona de visita limitada i un sol camí d’accés, així com la reducció d’explotació de l’aqüífer i la retirada de la vegetació invasora són mesures que s’haurien de prendre urgentment per conservar la biodiversitat de l’espai, així com el seu valor paisatgístic. Carles Estríngana, regidor de la CUP a Blanes i integrant de la llista cupaire, ha reblat que “ara mateix les administracions exhibeixen molt poc interès per la protecció del Delta, prioritzant-ne l’explotació econòmica en lloc d’abordar-ho des d’una perspectiva ecoambiental”.

Els candidats de la CUP han aprofitat la visita al delta de la Tordera per denunciar la “destrucció que ha patit i continuarà patint la Costa Brava i el litoral català en general si no es prenen mesures urgents a un ús irracional del territori, on fins ara s’ha prioritzat la proliferació d’habitatges que romanen buits la major part de l’any i la urbanització al servei del turisme massiu”. Cornellà també ha etzibat que “és hora de diversificar econòmicament el litoral i fer una transició gradual cap a una economia menys depenent en el turisme, acompanyada de polítiques de restauració del medi natural, que a més són embornals de gasos amb efecte hivernacle, de manera que suposaria també una mesura de mitigació climàtica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Sud-àfrica insta el Tribunal Internacional de Justícia a evitar l’ofensiva a Rafah

Barcelona
Olot

Polèmica en el ple per no deixar intervenir els veïns del Morrot

Olot
Guerra a Gaza

Tensió al govern israelià per la governança de la Franja després dels combats

Barcelona
judicial

Òmnium fa saber a García-Castellón que Oleguer Serra està exiliat a Suïssa

barcelona
Guerra a Gaza

Cinc soldats israelians moren per foc amic al nord de la Franja

Barcelona

L’atemptat contra Fico va ser obra d’un “llop solitari” amb motivació política

Barcelona
Guerra a Europa

Zelenski visita Khàrkiv en plena ofensiva i diu que la situació està controlada

Barcelona
Política

El jutge del cas Tsunami denega a Marta Rovira declarar des de Suïssa

barcelona
política

Mas justifica l’arxivament de la causa a Estrasburg per un “malentès”

barcelona