Política

GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

Salvador Vergés, cap de llista de Junts a les comarques gironines, aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana. Acompanyat de la regidora de Llengua Catalana a l’Ajuntament de Girona, Núria Riquelme, Vergés ha recordat que “cultura i llengua són els elements conformadors més rellevants de la nostra identitat i nació, i la seva defensa ha de ser un objectiu prioritari de l’acció política i de les polítiques del nou Govern de la Generalitat després de les eleccions del 12 de maig”. “Catalunya necessita viure plenament en català, protegir i promoure la llengua perquè sigui forta, de prestigi, com a element de cohesió i present arreu”, ha afirmat.

“Aquestes són unes eleccions en què més que mai cal votar per la llengua”, ha assegurat. Segons Vergés, des de Junts “ens comprometem a fomentar l’ús social de la llengua catalana, una llengua que ha estat sempre eina d’acollida i que ha de rebre tot el suport institucional i social perquè continuï sent eix vertebrador del país”.

“El 12 de maig, els gironins han d’escollir entre el president Puigdemont, que ha demostrat que defensa i defensarà el català arreu o un Illa que no mourà un dit per evitar que el català sigui una llengua residual i de segona”, ha advertit el candidat.

“Promoure l’ús i aprenentatge de la llengua catalana, que sigui prioritat per al Govern i competència directa del Departament de President de la Generalitat, per aplicar una política transversal que incideixi en tots els àmbits” és una de les mesures clau del programa electoral de Junts, que contempla “un pla de xoc per a fomentar la llengua catalana, l’aranès i la llengua de signes catalana, el rellançament del Consorci per a la Normalització Lingüística, que ha d’obrir una nova etapa que porti l’aprenentatge del català a la població adulta” i el desplegament de la “regulació sobre les discriminacions per raó de llengua” per tal de fer front a “l’emergència lingüística en la qual ens trobem”, ha manifestat.

Generar una estratègia conjunta entre la comunitat educativa, les entitats culturals i el Govern per fer front a l’ofensiva judicial contra l’escola en català així com promoure l’ús normalitzat de l’idioma en àmbits com els de la salut, els drets socials, l’educació, en l’àmbit laboral, etc., garantint la capacitació lingüística adequada dels treballadors públics són altres de les iniciatives incloses en el programa de Junts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El TEDH desestima el cas de Mas pel 9-N per manca de resposta de l’expresident

barcelona
eslovàquia

El primer ministre eslovac està estable, però el seu estat continua sent greu

barcelona
política

Junqueras deixa la presidència d’ERC però desitja tornar a liderar el partit

barcelona

Mort per extenuació a Gaza

Barcelona
Marcel Comas
Cap de l’oposició a Montmeló (Canviem Montmeló)

“S’ha de poder fer més en salut, educació i habitatge”

Montmeló
Cristina Capó
Alcaldessa de Santa Pau (Units per Santa Pau-AM)

“Volem que el castell torni a ser el cor de Santa Pau”

Santa Pau
polítiques

Junqueras deixarà la direcció d’ERC després del 9-J

barcelona
Estat Espanyol

Una comunitat de monges de Burgos abandona l’església catòlica

Barcelona
estats units

Biden i Trump acorden celebrar dos debats electorals televisats

barcelona