Política

guerra a gaza

Netanyahu assegura que envairà Rafah amb acord de treva o sense

Hamàs estudia l’última proposta d’alto el foc

L’exèrcit israelià entrarà a Rafah, on es refugien més d’un milió i mig de palestins de la guerra que dura ja set mesos, i ho farà amb acord de treva amb Hamàs o sense. Així ho ha assegurat aquest dimarts el primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, durant una reunió amb familiars dels ostatges i de les víctimes dels atacs perpetrats per Hamàs el 7 d’octubre passat al sud d’Israel.

La guerra continuarà, ha dit Netanyahu, fins que “s’hagin complert tots els seus objectius”. “Entrarem a Rafah i eliminarem tots els batallons de Hamàs, hi hagi acord o no, per aconseguir la victòria total”, ha promès el primer ministre israelià, segons un comunicat emès per la seva oficina i recollit per la premsa local.

Organitzacions internacionals i gran part de la comunitat internacional, inclosos els Estats Units, s’oposen a una ofensiva a gran escala a Rafah per les catastròfiques conseqüències que podria suposar per la població civil.

A Rafah, ciutat situada a l’extrem sud de la Franja de Gaza, a tocar de la frontera amb Egipte, malviuen més d’un milió i mig de gazians, la majoria dels quals desplaçats del nord durant una guerra en la qual han mort més de 34.500 persones des del seu inici, el 7 d’octubre passat en resposta a l’atac de Hamàs.

Les paraules de Netanyahu arriben hores abans de l’arribada del secretari d’Estat dels Estats Units, Antony Blinken, a Israel per avançar en les negociacions sobre un alto el foc entre Israel i Hamàs que tenen lloc al Caire (Egipte) i que semblen cobrar cada vegada més força. Justament, Hamàs estudia l’última proposta per a un acord de treva que li han entregat els mediadors, que inclou un alto el foc de 40 dies i l’excarceració de milers de presos palestins a canvi de l’alliberament dels ostatges, segons recullen els mitjans israelians.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont i aposta pel tripartit

madrid
tribunals

Puigdemont lamenta que Fiscalia del TdC el vegi “responsable de tot”

barcelona
política

Sabrià també anuncia que deixarà la política institucional

barcelona
oceania

Algunes zones de Nova Caledònia escapen al "control" francès

barcelona
Pere Rodríguez
Alcalde de Montmeló (PSC)

“És prioritari generar oportunitats d’habitatge”

Montmeló
Núria Badosa
Cap de l'oposició ( Junts) a Bescanó

“La tasca de governar hauria de ser més cooperativa”

Bescanó
Guerra a Gaza

L’Estat espanyol nega el permís per atracar a un vaixell amb armes per Israel

Barcelona
Estats Units

Dur interrogatori de la defensa de Trump al seu exadvocat, Michael Cohen

Barcelona
Guerra a Gaza

Sud-àfrica insta el Tribunal Internacional de Justícia a evitar l’ofensiva a Rafah

Barcelona