Política

Cañigueral: “Triem entre qui aposta per retallades i els que apostem per invertir”

Ple absolut a la Sala El Torín d’Olot a l’acte d’Esquerra Republicana celebrat aquest dimarts. Acompanyada de la resta dels membres de la candidatura gironina republicana, la cap de llista d’ERC al Parlament per la circumscripció de Girona, Laia Cañigueral ha manifestat que per Esquerra és essencial tenir uns bons serveis públics, en salut, en seguretat i en educació. I ha insistit: “El 12 de maig triem qui gestionarà els nostres serveis públics: si els que aposten per retallades o els que apostem per invertir”. I ha posat un exemple: “Els resultats dels informes PISA d’avui són conseqüència de les retallades en Educació fetes ahir”. I ha afegit: “n’hi ha que després d’unes eleccions, agafen càrrecs i res més; nosaltres no, els d’Esquerra Republicana assumim responsabilitats i mai abandonem ni el Govern, ni als catalans i catalanes”.

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha recordat que “en aquest país hi ha molta gent, ja siguin assalariats, autònoms, pagesos, empresaris, mestres o sanitaris, molta gent que paga impostos. Però el que tothom hauria de tenir clar és que una part molt elevada d’aquests impostos marxen del nostre país per no tornar mai més. Això perjudica els drets de tota la nostra gent, especialment la d’aquells que no en són conscients. I ens pertoca explicar-ho i tornar-ho a explicar”. I pels que es preocupen per les enquestes ha destacat: “Totes les eleccions que hem guanyat, les hem guanyat malgrat que les enquestes ens eren desfavorables”.

Per la seva banda, el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, ha fet èmfasi en l’aposta energètica del Govern Aragonès: “Quan vam arribar nosaltres allò era un desori enorme. Només s’havien autoritzat 9 MW d’energia renovable fins al moment”, ha manifestat. “Nosaltres modifiquem el decret i regulem, normativitzem les regles del joc. I gràcies a tot això, en 2 anys i mig hem autoritzat més de 1.700 MW, garantint que en tots els projectes hi ha d’haver l’acord dels municipis i del 50% dels propietaris dels terrenys”, ha explicat. I ha afegit: “això és transformar i lluitar contra els oligopolis energètics, per això els molesta tant a d’altres partits que siguem al capdavant del Govern”.

També ha participat a l’acte electoral l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha apuntat que “podríem dir que la llengua catalana està en un moment d’emergència lingüística. Estem veient que està essent atacada i que l’estan volent fer desaparèixer al País Valencià i a les Illes Balears”. I ha recordat que “Esquerra Republicana és el partit que més ha defensat i més defensarà la llengua catalana, perquè la nostra bandera i el nostre lema és que el català no es toca”. “Qui defensarà el català, els socialistes que la seva proposta estrella és el trilingüisme de Ciutadans? O ho farà Junts per Convergència? Que van deixar el Super 3 sota mínims i han condemnat a una generació a no veure continguts en català? O que van tancar la delegació de TV3 a la Catalunya Nord, que nosaltres hem tornat a obrir uns anys després i que gràcies a això avui es cobreixen els actes electorals de Puigdemont a TV3”, ha conclòs.

Un moment emotiu de l’acte ha estat la presentació a càrrec de Laila El Gamouchi, número 7 de la candidatura republicana gironina i regidora de l’Ajuntament d’Olot. El Gamouchi ha recordat que el maig del 1990 va arribar a terres catalanes i mai s’hauria pogut imaginar estar a unes llistes electorals pel Parlament de Catalunya. “He plantat arrels, he après a estimar aquesta ciutat, la seva llengua i la seva gent. Soc producte de l’escola pública catalana i del Junquerisme. Soc una catalana d’origen amazic i republicana fins al moll de l’òs”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El vot exterior del 12-M no aixeca el cap

barcelona
política

Els comuns demanen “flexibilitat” per a un acord però no afluixen en el Hard-Rock

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Dirigents ultres d’Europa i Amèrica segellen la seva “germandat” a Madrid

BARCELONA

L'helicòpter del president de l'Iran s'estavella al nord-oest del país

BARCELONA
PACÍFIC

Arriben a Nova Caledònia els gendarmes enviats per frenar la revolta canac

BARCELONA
ÀSIA

Surten de l'Afganistan els dos turistes espanyols il·lesos en l’atac

BARCELONA
CAUCAS

El govern de Geòrgia s’obre a modificar la polèmica ‘llei russa’

BARCELONA
judicial

El TSJC assumeix el cas de Vergés per la vacunació dels policies

barcelona
GUERRA A GAZA

L’esquerda interna s’eixampla dins del gabinet de guerra israelià

BARCELONA