Política

estat espanyol

El CGPJ convoca una reunió davant les crítiques al jutge que investiga Begoña Gómez

La comissió permanent es pronunciarà dilluns en relació amb la carta de Pedro Sánchez sobre la citació de la seva esposa

La comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) espanyol ha convocat una reunió extraordinària per pronunciar-se sobre “les últimes manifestacions públiques” que “poden afectar la independència judicial”, després de l’última carta del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i diversos membres del seu gabinet en relació amb la citació en qualitat d’investigada de Begoña Gómez, esposa del cap de l’executiu.

La reunió serà dilluns que ve, 10 de juny, l’endemà de les eleccions europees per no interferir en la campanya electoral.

La reunió se celebrarà després que les associacions conservadores Francisco de Vitoria i Foro Judicial Independiente hagin qualificat aquest dijous de “poc edificants” que el president del govern espanyol traslladés en una carta a la ciutadana “la idea que un jutge dicta les seves resolucions amb interessos electoralistes”. Sánchez va difondre a través de les xarxes socials una carta als ciutadans dimarts passat, hores després que el jutge que instrueix la causa contra la seva dona l’hagués citat a declarar en qualitat d’investigada per la presumpta comissió dels delictes de corrupció en els negocis i tràfic d’influències el pròxim 5 de juliol.

En aquesta segona carta, després de la publicada el 24 d’abril passat en la qual va anunciar un període de reflexió i obria la porta a dimitir, Sánchez qualificava de “muntatge” les acusacions contra la seva dona i l’anunci de la seva citació a només cinc dies de les eleccions del 9-J i va acusar el PP i Vox d’un intent d’interferir en els resultats de les europees.

El mateix missatge que va llançar en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres unes hores abans, la portaveu del govern, Pilar Alegría, qui va expressar la seva “estranyesa” davant la citació electoral en plena campanya i també la seva“total tranquil·litat” en considerar que “no ho hi ha res de res” en el cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia