Política

Estat Espanyol

El jutge defensa que pot citar Begoña Gómez enmig del període electoral

El titular del Jutjat d’Instrucció 41 de Madrid, Juan Carlos Peinado, ha defensat aquest dijous que cap llei li impedeix citar a declarar en període electoral Begoña Gómez, la dona del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. El jutge ha respost així a les crítiques de Sánchez i el seu executiu per anunciar la decisió “precisament aquesta setmana”, quan se celebren les eleccions europees.

En una interlocutòria a la qual ha tingut accés l’agència Efe, Peinado assenyala que “no coneix cap precepte ni de la Constitució ni de la Llei Orgànica del Poder Judicial ni de la Llei d’Enjudiciament Criminal ni de la Llei Orgànica de règim electoral general ni de cap altra llei que impedeixi continuar l’impuls de qualsevol instrucció en curs”. I afegeix que “el costum, com a font supletòria de dret, en el sentit de manifestació del sentir popular expressada mitjançant la reiteració d’àmbits”, s’aplica en l’ordenament jurídic “en cas d’absència de llei”.

A més, recorda que cap de les persones citades ha estat proclamada per la junta electoral en el procés electoral vigent.

Al mateix escrit, el jutge acorda prendre declaració com a testimoni a l’empresari Juan Carlos Barrabés, adjudicatari de diversos contractes investigats en la causa contra Gómez per presumptes delictes de tràfic d’influències i corrupció en els negocis. La dona de Sánchez hauria recomanat l’empresa en diverses cartes. Barrabés declararà entre el 17 i el 23 de juny des de l’Hospital 12 d’Octubre, on està ingressat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia