Política

estat espanyol

El GGPJ es reuneix aquest dilluns per sortir en defensa dels jutges després de la carta de Sánchez

La comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) espanyol es reuneix aquest dilluns per a consensuar una declaració institucional que defensi la independència judicial i les decisions dels jutges, després de la segona carta del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre la citació en qualitat d’investigada de la seva esposa, Begoña Gómez.

En concret, la comissió es reuneix de manera extraordinària per a donar resposta a “les últimes manifestacions públiques que poden afectar la independència judicial”, en relació no només a la carta de Sánchez sinó també a les declaracions de nombrosos ministres.

En la seva segona “carta a la ciutadania” difosa a través de les xarxes socials, Sánchez va considerar “estrany” que el jutge anunciés a cinc dies de les eleccions europees la citació com investigada de la seva esposa i va acusar PP i Vox d’un intent d’interferir en els resultats electorals.

Diferents vocals consultats per l’agència Efe coincideixen en la necessitat de donar resposta a aquestes declaracions encara que són conscients que cal buscar a un “acord genèric” que passi per “defensar la independència judicial i les decisions dels jutges i tribunals”.

Recorden que cal evitar altres escenaris passats com aquelles declaracions del CGPJ contra el lawfare i l’acord entre el PSOE i Junts, que van tirar endavant amb la majoria conservadora.

“No volem que hi hagi divisió”, afirmen les fonts, que són conscients que tot passa pel consens, tenint en compte que la comissió està dividida en dos blocs formats per tres jutges conservadors i tres de progressistes més el president Vicente Guilarte.

Per això, més enllà de l’opinió personal de cada vocal, la intenció passa per oferir “una imatge d’unitat i de consens” que deixi ben clar el suport de la institució als jutges i sense que la seva posició pugui interferir en el procediment judicial.

No obstant això, altres veus demanen donar una resposta més contundent que rebutgi i reprovi les declaracions de Sánchez i mostri un suport sense fissures i de manera explícita al titular del Jutjat d’Instrucció número 41 de Madrid, Juan Carlos Peinado, encarregat de la causa oberta a Gómez.

Aquests vocals destaquen el “malestar” i el “descontentament absolut” amb les declaracions de Sánchez i de diversos dels seus ministres que no consideren pròpies dels representants d’un poder de l’estat. Amb tot, aquestes fonts reconeixen que hauran de rebaixar el to per a consensuar aquest acord institucional en defensa dels jutges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

L’Audiència Nacional obliga a tancar una investigació sobre el cas del 3%

barcelona
estat espanyol

El CIS redueix la distància entre el PSOE i el PP a només un punt

barcelona

Lloret vol “revertir la decadència” del nucli antic amb un pla director

LLORET DE MAR
política

El fiscal demana a García-Castellón l’amnistia pel cas Tsunami

barcelona
política

Adam Tomàs pren el relleu a la delegació de govern a Terres de l’Ebre

Tortosa
Política

ERC i Som Vilafant reclamen un ple perquè el govern reti comptes

VILAFANT
Estat espanyol

L'executiu inicia els tràmits per il·legalitzar la Fundació Franco

barcelona
àsia

Putin visita el Vietnam per sumar suports i "trencar" l’aïllament

barcelona
política

El govern espanyol porta a Fiscalia el gest del president del Parlament balear

barcelona