Política

política

La mesa constitutiva del Parlament permet el vot delegat dels exiliats

La mesa d’edat que presideix la sessió constitutiva del Parlament en la nova legislatura permet el vot delegat dels exiliats Carles Puigdemont i Lluís Puig així com del republicà Rubén Wagensberg. El president de la mesa i diputat de major edat, Agustí Colomines (Junts), ha explicat que la decisió s’ha pres per la majoria d’ell i la diputada de menys edat, Mar Besses (ERC), i en contra de la posició de l’altra diputada més jove, Júlia Calvet (Vox). Colomines ha explicat que han acceptat el vot delegat de Wagensberg per “baixa de salut de llarga durada” i els de l’expresident Puigdemont i exconseller Puig perquè les circumstàncies actuals impedeixen la seva presència en persona a la cambra –sense estar vigent encara l’amnistia, continua en vigor l’ordre de detenció contra Puigdemont a l’Estat espanyol.

Els grups del PP i Vox han volgut expressar la seva oposició que es comptabilitzi els vots de Puigdemont i Puig quan el Tribunal Constitucional ha sentenciat que haurien de ser presencials per considerar que no concorre cap circumstància per delegar-lo de les previstes a la llei.

Abans de la votació, com a historiador, a més de diputat, Colomines ha fet una defensa de la democràcia amb referències a filòsofs polítics i experts en dret bàsicament per legitimar aquest sistema polític en la voluntat popular expressada per les majories a les urnes. Una voluntat popular que, ha advertit, no poden impedir lleis i constitucions inflexibles ni jutges que decideixen políticament per damunt de la llei. “Jutjar una mesa del Parlament per un debat democràtic i un president per permetre una votació és una aberració” del sistema democràtic, ha advertit en un discurs introductori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

aliança atlàntica

L’OTAN escull el neerlandès Rutte com a secretari general

barcelona
judicial

L’Audiència Nacional obliga a tancar una investigació sobre el cas del 3%

barcelona
estat espanyol

El CIS redueix la distància entre el PSOE i el PP a només un punt

barcelona

Lloret vol “revertir la decadència” del nucli antic amb un pla director

LLORET DE MAR
política

El fiscal demana a García-Castellón l’amnistia pel cas Tsunami

barcelona
política

Adam Tomàs pren el relleu a la delegació de govern a Terres de l’Ebre

Tortosa
Política

ERC i Som Vilafant reclamen un ple perquè el govern reti comptes

VILAFANT
Estat espanyol

L'executiu inicia els tràmits per il·legalitzar la Fundació Franco

barcelona
àsia

Putin visita el Vietnam per sumar suports i "trencar" l’aïllament

barcelona