Política

política

Activen el formulari per tornar les multes de la ‘Llei mordassa’ pel procés

Interior habilita el formulari per demanar-ho

Interior ha habilitat avui ja el formulari per sol·licitar el retorn de les multes imposades a través de la ‘Llei mordassa’ i que estiguin vinculades al procés a partir de la publicació de la Llei d’amnistia. Tal com va preveure el govern dimarts, el formulari permet presentar una resolució individualitzada d’amnistia, així com la devolució econòmica de la sanció en cas que ja estigués pagada.

La presentació del formulari per internet (a través del web del departament d’Interior) implica l’identificació digital i, en cas de sol·licitar l’abonament de la multa, s’hi ha de facilitar un compte bancari. El tràmit es pot fer presencialment també a les oficines d’atenció ciutadana del govern.

A més, s’alerta que tant la resolució individualitzada de l’aplicació de l’amnistia com la devolució de la sanció pagada no seran automàtiques, sinó que l’administració ha de revisar la sol·licitud per determinar si s’emmarca o no en alguns dels propòsits establerts a l’article 1 de la Llei d’amnistia. Al formulari s’informa també que són objecte d’amnistia la comissió i sanció de determinades conductes tipificades a la llei mordassa “sempre que estiguin realitzades en un context independentista o amb algunes de les seves finalitats que preveu la Llei d’amnistia”. Posa com a exemples les relatives a les reunions o manifestacions no comunicades o prohibides, en les seves diferents vessants; les referents als desordres públics, actes d’obstrucció, desobediències o resistència a l’autoritat o als seus agents, les faltes de respecte o qualsevol altra acció amb l’objectiu o propòsit d’afavorir, procurar o facilitar les finalitats i accions determinants de responsabilitat administrativa.

El Govern ha quantificat en 100.000 les sancions imposades per la llei mordassa, si bé admet que no s’han calculat encara quantes estan relacionades amb el procés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia