Política

europa

Milers de persones surten als carrers contra l’extrema dreta a l’Estat francès

Hi ha convocades més de dues-centes manifestacions

Desenes de milers de persones s’han mobilitzat aquest dissabte a l’Estat francès contra l’extrema dreta després de la victòria de l’ultradretà Reagrupament Nacional de Marine Le Pen en les eleccions europees del 9 de juny que va provocar un avançament de les legislatives franceses.

En una convocatòria massiva i a les portes de la cita anticipada les urnes, l’esquerra ha respost amb una imatge d’unitat, un cop constituïda en coalició sota el nom de Front Popular, a la possibilitat que l’extrema dreta guanyi els comicis i arribi al poder.

Segons la policia, les més de dues-centes marxes han reunit un total de 250.000 manifestants, 75.000 a París, mentre que la Confederació General del Treball (CGT), un dels cinc sindicats convocants, ha elevat l’assistència a 640.000 persones a tot l’Estat i un quart de milió a la capital francesa.

“Hem d’evitar aquesta catàstrofe organitzada per Emmanuel Macron i Marine Le Pen”, ha destacat Sophie Binet, secretària general de la CGT, en declaracions recollides per l’agència Efe.

Binet, que ha anat a la capçalera de la marxa París ha manifestat la seva esperança perquè “des de dilluns hi ha una forta dinàmica d’unió”, en al·lusió al Front Popular format per La França Insubmisa, el Partit Socialista, els Ecologistes i el Partit Comunista francès.

Els principals responsables polítics anaven darrere la capçalera, i entre ells el primer secretari del Partit Socialista francès, Olivier Faure, que ha repetit l’argument que “només hi ha una força que pugui fer front a Reagrupament Nacional de Marine Le Pen, i aquesta força és el Front Popular”, perquè els sondejos pronostiquen l’enfonsament el bloc macronista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia